Diabetul: 5 sfaturi pentru a evita fluctațiile glicemiei

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Diabet     FOTO pexels
Diabet FOTO pexels

Prevalența diabetului a crescut îngrijorător în ultimii ani, iar dieta și stilul de viață are cel mai important rol. Iată 5 sfaturi pentru a gestiona glicemiile cât mai bine, în special când e foarte cald.

Modificările dietei și stilului de viață joacă un rol major în gestionarea diabetului. În timpul verilor, dieta poate fi modificată puțin pentru a se adapta la căldură, pentru a preveni episoadele de hipoglicemie (glicemie scăzută). Regula de aur pentru pacienții cu diabet zaharat este „Fără post, fără sărbătoare”! Astfel, este recomandabil un model de dietă în care să mănânce puțin și des.

Iată 5 sfaturi de la specialiști, pentru a evita fluctațiile glicemiei când e foarte cald:

Includeți iaurt și lapte de casă în meniu

Dacă este posibil, adăugați câte o pudră de asafoetida sau coriandru și luați-o preferabil ca gustare la jumătatea dimineții sau pentru oricare două mese pe zi. Acest lucru vă ajută să vă menține bine hidratat și îmbunătățește sănătatea intestinală. Asafoetida este o rășină cu miros de sulf extrasă din plantele Furula. În mod tradițional, este măcinat sub formă de pulbere și este folosit fie pentru calitățile sale medicinale propuse, fie ca și condimente pentru a adăuga o aromă sărată alimentelor. 

Un pahar de lapte de turmeric cu 30 de minute înainte de somn este, de asemenea, o opțiune bună pentru a menține nivelul zahărului pe tot parcursul nopții.

Dacă nu aveți acces la niciunul dintre lucrurile menționate mai sus, puteți avea limonadă proaspăt preparată fără zahăr în timpul zilei.

Luați cina între orele 17.00 și 19.00

O masă servită în acest timp decide mărimea porției pentru cină. Majoritatea dintre noi tindem să gustăm sau să mâncăm ceva nedorit în acest timp și este foarte important să planificăm această masă pentru o zi. Puteți avea arahide, sandviș cu legume la grătar sau un pâine prăjită cu ou în loc să aveți orice băutură, smoothie sau desert.

Luați în considerare tărtăcuțele (specie înrudită cu dovleacul sau castravetele)

Tărtăcuțele protejează de fapt împotriva oricărui fel de fluctuații ale zahărului. Acestea conțin multă apă, fibre și vitamine precum A și C. Mai mult, accelerează pierderea în greutate și îți oferă sațietate.

Includeți semințe de mei la cină

Semințele de mei sunt bogate în vitamine și fibre din grupul B, care sunt necesare pentru a preveni creșterea zahărului. Oferă sațietate și este ușor la stomac.

Renunțați la îndulcitori și produse ambalate (sau semipreparate)

Alimentele și îndulcitorii tehnici sau produsele ambalate vin cu o mulțime de sodiu adăugat, conservanți și zaharuri ascunse. Acest lucru crește nivelul zahărului din sânge și dă obișnuință cu intensitatea gustului, dar vine la pachet cu riscul altor complicații, cum ar fi hipertensiunea, creșterea în greutate și nivelurile crescute de colesterol. Astfel, o banană sau un pepene verde proaspăt disponibil local peste un biscuite este o alegere bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel