Diabetul, în remisie cu dieta potrivită. Ce nu ai voie să mănânci

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Diabet
Diabet

Diabetul ar putea intra în remisie, cu o dietă potrivită. Cercetătorii au demonstrat pe o perioadă de cinci ani că este posibil, scăzând aportul de calorii.

Persoanele care înregistrează pierderi în greutate de 10% sau mai mult în primii cinci ani după diagnosticarea diabetului zaharat de tip 2 au șanse mari ca boala să intre în remisie, potrivit unui studiu condus de Universitatea din Cambridge.

Rezultatele studiului sugerează că este posibil ca acești pacienți să se recupereze fără intervenții intense în stilul de viață sau restricții calorii extreme.

Diabetul de tip 2 afectează 400 de milioane de oameni în întreaga lume și crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral, orbire și amputații. Deși boala poate fi controlată printr-o combinație de schimbări pozitive ale stilului de viață și medicamente, este posibil, de asemenea, ca nivelul ridicat al glicemiei care definește diabetul să revină la normal - printr-o restricție semnificativă de calorii și pierderea în greutate.

Dieta, determinantă în remisia diabetului

O dietă intensivă cu conținut scăzut de calorii care implică un aport zilnic total de 700 de calorii (mai puțin de un burburger) timp de 8 săptămâni a fost asociată cu remisiunea la aproape nouă din zece persoane cu diabet diagnosticat recent și la jumătate din persoanele cu boală instalată de mai mult timp.

Cu toate acestea, există puține dovezi care să demonstreze dacă același efect poate fi obținut de persoanele care abordează sschimbări ale alimentației mai puțin intensive, care sunt mai fezabile și mai accesibile pentru populație.

Pentru a răspunde la această întrebare, o echipă condusă de cercetători de la Universitatea din Cambridge a analizat datele unui studiu prospectiv de cohortă efectuat pe 867 de persoane cu diabet nou diagnosticat, cu vârste între 40 și 69 de ani.

Cercetarea a fost finanțată de Wellcome, Consiliul de Cercetări Medicale și Institutul Național de Cercetări în Sănătate.

Cercetătorii au descoperit că 257 de participanți (30%) participanți urmăriți pe o periaodă de cinci ani au fost în remisie. Persoanele care au obținut o pierdere în greutate de 10% sau mai mult în primii cinci ani de la diagnostic au avut mai mult de două ori șansa de a intra în remisie, comparativ cu persoanele care au menținut aceeași greutate, potrivit medicalxpress.com.

„Știm de ceva timp că este posibil să trimitem diabetul în remisie folosind măsuri destul de drastice, cum ar fi programe de pierdere în greutate intensivă și restricții extreme de calorii”, spune dr. Hajira Dambha-Miller, de la Departamentul de Sănătate Publică și Îngrijire Primară.

"Aceste intervenții pot fi foarte dificile pentru unii indivizi. Dar, rezultatele noastre sugerează că poate fi posibil să scăpați de diabet, cel puțin cinci ani, cu o pierdere în greutate de 10%. Acest lucru va fi mai mult motivant și, prin urmare, mai realizabil pentru mulți oameni. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel