Diana Păun: avem nevoie de programe funcționale de screening în toate patologiile oncologice

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cancer
Cancer

Diana Păun, consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale, a declarat marți, 4 februarie, că screeningul pentur cancer nu este ”unul sistematic”.

Diana Păun, screening, oncologie. Diana Păun, consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, a afirmat marţi că screeningul pentru cancer nu este "sistematic" în România pe niciuna dintre patologii.

"Screeningul pentru cancer, trebuie să recunoaştem, nu este unul sistematic în România pe nicio patologie şi se înregistrează o participare destul de scăzută la această procedură şi o calitate sub nivel optim. În ultimii ani s-au introdus multe medicamente noi în sfera oncologică, ceea ce este de apreciat, dar trebuie să ne punem problema sustenabilităţii sistemului de sănătate. Rolul prevenţiei este unul hotărâtor de aceea avem nevoie de programe funcţionale de screening în toate patologiile oncologice", a spus Diana Păun, la o conferinţă, potrivit Agerpres.

Ea a afirmat că prevenţia constituie "piatra de temelie a viziunii preşedintelui României" în domeniul sănătăţii publice, iar aceasta presupune educaţie pentru sănătate în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos şi evitării comportamentelor nocive.

"Combaterea cancerului reprezintă un subiect prioritar şi pe agenda UE, urmând a fi lansat acest plan european de luptă împotriva cancerului şi mă bucur că reprezentanţii MS sunt acolo pentru participa activ la lansarea şi ulterior implementarea acestuia program care vine în sprijinul statelor membre. Acţiunile României, şi mă refer aici la implementarea unui plan naţional de luptă împotriva cancerului, devin astfel în linie cu priorităţile UE şi ceea ce este foarte important este faptul că ţara noastră poate beneficia de fonduri alocate în cadrul exerciţiului financiar pe această temă", a arătat Păun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel