Dieta cu apă și lămâie: ce pericole ascunde

Angela Sabău |
Data publicării:
Dieta cu apă și lămâie poate fi periculoasă
Dieta cu apă și lămâie poate fi periculoasă

Dietele sunt foarte bune pentru scădere în greutate și detoxifiere, însă specialiștii trag un semnal de alarmă asupra riscurilor pe care le presupun. 

Dieta cu apă cu lămâie funcționează pe principiul detoxifierii. Un amestec de apă, suc de lămâie, ardei cayenne și sirop de arțar sunt amestecate și consumate de mai multe ori pe zi. Lemon Water Diet.com vă sugerează să luați 60 oz. din această băutură pe zi, completată doar cu apă între doze. Unele forme de laxative pot fi, de asemenea, utilizate, potrivit Livestrong.

În mod normal, această dietă este destinată timp de 10 până la 14 zile, iar susținătorii susțin că rezultatele sunt de obicei văzute într-o săptămână. Deși această afirmație sună bine, consultați medicul despre această dietă, deoarece există pericole implicate.

Deshidratare

Această dietă este frecvent utilizată cu laxative, iar Harvard Medical School spune că laxativele pot provoca deshidratare. Deși această dietă se completează cu multă apă, scaunele moi și posibile diaree care ar putea fi ca rezultat pot avea un potențial de deshidratare. Universitatea din Maryland Medical Center descrie deshidratarea ca o problemă care poate pune viața în pericol, dacă nu este tratată în timp util.

Greață și Vărsături

Potrivit Clinicii Mayo, dietele de detoxifiere, cum ar fi dieta cu apă cu lămâie, pot provoca greață. Aceasta poate duce la vărsături, ceea ce ar putea deshidrata în continuare. Vomitarea ar elimina, de asemenea dinrganism, orice nutrienți care ar fi putut fi obținuți din această dietă care oricum nu are valoare nutritivă. Dacă aveți greață sau vărsături în timpul acestei diete, renunțați la dietă și consultați un medic.

Creștere în greutate

Cele mai multe diete de detoxifiere, cum ar fi dieta cu apă cu lămâie, afectează metabolismul. Acesta este motivul pentru care Școala Medicală Harvard și Asociația Americană a Inimii sunt de acord că după ce se revine la consumul normal de alimente se va crește în greutate. Acest lucru duce de obicei la o greutate mai mare decât cea de la începutul dietei.

Acidoză metabolică

Un efect secundar periculos al dietelor detox este acidoza metabolică. Potrivit Școlii Medicale din Harvard, dacă cineva este în mod constant pe această dietă, își poate perturba echilibrul acido-bazic. Aceasta creează o creștere periculoasă a acidității în sânge și poate duce la comă sau moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel