Dieta de urgență de 3 zile. Alimentul banal la care trebuie să renunți. Slăbești 4 kg

Dieta de urgenta - Foto: Freepik @EyeEm
Dieta de urgenta - Foto: Freepik @EyeEm

Dieta de urgență de 3 zile. Cum să slăbești rapid și eficient înainte de o petrecere sau înainte de vacanță. Alimentul la care trebuie să renunți. Nu e vorba de zahăr sau pâine.

Vara se apropie cu pași repezi, la fel și vacanțele la mare, ieșirile la piscină, nunțile și petrecerile, iar goana după o dietă minune a început deja.

Ei bine, vestea bună este că există câteva diete eficiente care te-ar putea ajuta să arăți mai bine într-un timp scurt, iar noi îți prezentăm una dintre ele în acest articol.

Această dietă te-ar putea ajuta să dai jos până la patru kilograme în doar trei zile. Îți dezvăluim un plan practic, conceput pentru a obține rezultate în doar trei zile.

Elisabeta Politi, expert în nutriție, susține că este posibil să slăbești până la patru kilograme în doar trei zile, prin reducerea drastică a caloriilor, în special a carbohidraților și a... sodiului.

Totuși, este important să fii conștient că această dietă este destinată rezultatelor rapide și nu trebuie urmată pe termen lung, deoarece siguranța pe termen lung a dietelor foarte restrictive nu este stabilită.

Astfel, planul propus de expertul în nutriție este următorul:

1. Tăiați caloriile

Nu mâncați nici mai mult, nici mai puțin de 1.000 - 1.200 de calorii pe zi. În mod ideal, ar trebui să atingeți 1.100 de calorii.

2. Tăiați carbohidrații

"Rămâneți la 35 de grame de carbohidrați pe zi, dacă puteți (echivalentul unei cutii mici de stafide).

De asemenea, veți pierde în greutate - deși nu la fel de mult - dacă rămâneți sub 90 de grame. 90 de grame de carbohidrați permit o porție de cereale integrale (fulgii de ovăz sunt buni), două porții de fructe alese cu grijă și trei până la patru porții de legume.

Ferește-te de legumele și fructele bogate în carbohidrați, cum ar fi porumbul, bananele, morcovii și dovleacul de iarnă.

În schimb, optați pentru dovlecei și varză (o ceașcă, tăiată, din oricare dintre acestea conține aproximativ 5 grame de carbohidrați) sau mazăre de zăpadă (o ceașcă are aproximativ 8 grame)", spune Elisabeta Politi, potrivit Delish.

3. Consumați proteine slabe

"Umpleți-vă cu patru până la șase porții pe zi de proteine slabe fără carbohidrați sau cu un conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi pește la grătar, carne de pasăre la grătar sau albușuri de ou. Aveți grijă să vă numărați și caloriile!

Îmi pare rău, dar brânza și alte surse de proteine grase sunt interzise în următoarele trei zile, la fel ca toate chipsurile, gustările, dulciurile și mâncarea nesănătoasă", mai spune expertul în nutriție.

4. Reduceți drastic sodiul

"FDA recomandă un maxim de 2.400 de miligrame de sodiu pe zi, dar pentru următoarele trei zile, reduceți la maximum 1.500 de miligrame - echivalentul a aproximativ o jumătate de linguriță de sare de masă.

Evitați să adăugați sare în mâncare, deoarece sunt șanse ca orice aliment cumpărat pe care îl consumați să vă acopere doza: Doar o cană de supă de roșii preparată, la conservă, de exemplu, conține 1.383 miligrame de sodiu", mai spune ea.

5. Renunță la cartofi, paste, pâinea albă și renunță la zahăr în aceste trei zile.

6. Beți opt pahare de apă în fiecare zi.

"Este periculos să nu te hidratezi", notează Marisa Moore, purtător de cuvânt al Asociației Americane de Dietetică.

Experții în nutriție spun că apa ne ajută să ne simțim mai sătui și previne constipația, care este un risc atunci când ținem dietă.

În plus, nu în ultimul rând, pentru rezultate cât mai mari, trebuie să faceți exercițiu fizic

"Faceți exerciții fizice, dar nu în exces. Dacă faceți prea multă mișcare, veți reține apă și, în mod ironic, veți ajunge să vă cântăriți mai mult pe termen scurt", spune Barbara Crosby, nutriționist, care spune că trebuie să "vă limitați la 60 de minute pe zi de exerciții cardio intense, cu impact mare, cum ar fi alergatul. Sau 90 de minute de exerciții de intensitate moderată, cum ar fi drumețiile în pantă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel