Cele 22 de fructe și legume sărace în carbohidrați, bogate în vitamine. Sunt perfecte pentru dieta keto

Larisa Opait |
Data publicării:
Dieta keto - Foto: Freepik @pvproductions
Dieta keto - Foto: Freepik @pvproductions

Fructele și legumele pe care trebuie să le incluzi în dieta ketogenică.

Dieta ketogenică (keto) este un plan nutrițional care urmărește să pună organismul în cetoză, o stare în care organismul arde grăsimile pentru energie în loc de carbohidrați. Dieta keto este bogată în grăsimi, moderată în proteine ​​și foarte săracă în carbohidrați.

Legumele cu conținut scăzut de carbohidrați sunt o parte importantă a dietei keto, deoarece oferă fibre și nutrienți esențiali fără a crește nivelul de zahăr din sânge.

Atunci când organismul nu are zahăr din carbohidrați pentru energie, începe să ardă cetonele, o sursă de energie din grăsimi. Acest lucru poate duce la pierderea în greutate și la alte beneficii potențiale. Persoanele care urmează o dietă keto încearcă de obicei să-și limiteze consumul zilnic de carbohidrați la 50 de gr pe zi. Legumele conțin amidon ,un tip de carbohidrați, dar multe legume sunt considerate sărace în carbohidrați, inclusiv țelina, dovlecelul, ciupercile și multe altele.

Legumele aprobate în dieta keto sunt sărace în carbohidrați. Alegeți legume cu conținut scăzut de amidon și zahăr.

Țelină

Țelina are un conținut foarte scăzut de carbohidrați. Conține 2,97 grame într-o porție de 100 de grame. Această legumă bogată în apă conține, de asemenea, calciu și potasiu.

Spanac

Este o alegere excelentă pentru keto, deoarece conține foarte puțini carbohidrați și este bogat în nutrienți, inclusiv fier și vitamina K. O porție de 100 de grame de spanac are 3,63 grame de carbohidrați.

Zucchini

Dovlecelul este bogat în vitamina C și conține, de asemenea, fosfor și potasiu. Este o alegere excelentă pentru persoanele care urmează dieta keto, deoarece o porție de 100 de grame conține doar 3,11 grame de carbohidrați.

Salată verde

Amestecați o salată prietenoasă cu keto, folosind salata romă ca bază. Este bogat în beta-caroten și vitamina K, conținând doar 4,06 grame de carbohidrați. 

Ciuperci

Ciupercile sunt legume consistente care sunt pline de potasiu. O porție conține 3,26 grame de carbohidrați. Dacă pregătiți o omletă cu gălbenuș de ou, adăugați niște ciuperci și brânză plină de grăsime.

Ridichi

Ridichile sunt legume colorate care sunt o sursă bună de vitamina C și adaugă un aspect crocant al salatelor. O porție de 100 de grame conține 3,4 grame de carbohidrați.

Castraveți

Ai nevoie de o gustare ușoară? Încercați să scufundați felii de castraveți într-o baie plină de grăsime. Sunt o sursă bună de vitamina K și conțin 3,63 grame de carbohidrați.

Sparanghel

Sparanghelul învelit în bacon este o gustare delicioasă, prietenoasă cu keto. Sparanghelul este o sursă bună de fier și conține potasiu și vitamina C. Are 3,88 grame de carbohidrați.

Roșii

Roșiile conțin 3,89 grame de carbohidrați într-o porție. Sunt o sursă bună de vitamina C și conțin puțin fosfor , potasiu și calciu.

Ardei gras

Ardeii grasi sunt deliciosi ca gustare si fac un topping excelent pentru salate si oua. O porție are 4,78 grame de carbohidrați.

Conopidă 

Conopida este o legumă cruciferă cu mai mulți nutrienți, inclusiv calciu, fosfor și potasiu. Această legumă bogată în apă are 4,97 grame de carbohidrați într-o porție.

Vânătă 

Vinetele este o legumă consistentă care este un înlocuitor excelent pentru carne în multe dintre mâncărurile tale preferate. O porție are 5,88 grame de carbohidrați și conține vitamina A și luteină . 

Broccoli 

Broccoli este o legumă populară care are 6,27 grame de carbohidrați. Este bogat în vitamina C și conține calciu și potasiu. 

Varză 

Varza este o legumă care poate fi savurată crudă sau gătită. Are 6,38 grame de carbohidrați. Varza conține potasiu, calciu și fosfor. 

Fasole verde

Fasolea verde este o garnitură delicioasă și are 7,41 grame de carbohidrați. Ele oferă o sursă bună de vitamina C și vitamina K. 

Legumele bogate în amidon, cum ar fi porumbul și cartofii, nu sunt potrivite pentru dieta keto. Deoarece sunt mai mari în carbohidrați, veți avea un timp mai dificil pentru a ajunge la cetoză dacă le mâncați în mod regulat. 

Dieta ketogenă poate fi benefică pentru persoanele cu diabet. Studiile au descoperit că, atunci când persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au trecut la o dietă keto, au avut un control mai bun al glicemiei, colesterol mai scăzut și pierdere în greutate. 

Optează pentru fructe cu conținut scăzut de zahăr și cu conținut scăzut de carbohidrați.

Următoarele fructe conțin un număr redus de carbohidrați într-o porție de 100 de grame:

Avocado: 8,64 grame

Pepene verde: 7,55 grame

Căpșuni: 7,68 grame

Lămâi: 9,32 grame

Zmeură: 11,9 grame

Piersici: 9,54 grame

Mure: 9,61 grame 

Este important să rețineți că, în timp ce aceste legume sunt potrivite pentru o dietă keto, trebuie să monitorizați în continuare conținutul de carbohidrați și să vă asigurați că se încadrează în limitele consumului zilnic de carbohidrați pentru a rămâne în cetoză. De asemenea, modul în care aceste legume sunt preparate poate influența conținutul lor de carbohidrați, așa că este important să fiți atenți la modul de gătire și la adăugarea de alte ingrediente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel