Discriminarea rasială, asociată cu depresia și gânduri suicidare

Angela Sabău |
Data publicării:
Discriminarea rasială     foto: pexels.com
Discriminarea rasială foto: pexels.com

Discriminarea rasială este unul din factorii care afectează la un nivel îngrijorător sănătatea mintală a bărbaților afro-americani, spun cercetătorii.

Decesul prin sinucidere în rândul bărbaților afro-americani a crescut dramatic în ultimii 20 de ani, iar discriminarea rasială poate fi un factor care contribuie în multe cazuri, spun cercetătorii Universității din Michigan (U-M).

Un nou studiu U-M a descoperit că diverse forme de discriminare sunt asociate cu rate crescute de depresie. În cazul în care implică discriminare rasială, riscul de a avea gânduri suicidare în rândul bărbaților afro-americani este deosebit de îngrijorător, spun cercetătorii.

Mai mult, experiența discriminării nu trebuie să fie fățișă pentru a fi dăunătoare pentru sănătatea mintală a bărbaților afro-americani, spune Janelle Goodwill, autoarea principală a studiului și candidată la doctorat în muncă socială și psihologie.

Discriminarea, asociată cu gânduri suicidare

Goodwill și colegii Robert Joseph Taylor și Daphne Watkins, ambii profesori de asistență socială și asociați ai facultăților de la Institutul de Cercetări Sociale, au examinat dacă experiențele de discriminare zilnică sunt asociate cu rate mai mari de depresie și gânduri suicidale.

Cercetătorii spun că studiul lor este important, deoarece multe studii empirice nu se concentrează pe afro-americani sau nu-i includ pe aceștia. În plus, factori precum insecuritatea financiară, instabilitatea locului de muncă și afecțiunile fizice s-au dovedit a crește riscul de gânduri și încercări de sinucidere, dar puține studii au analizat discriminarea.

Datele au fost extrase din subampleul masculin afro-american al Studiului Național al Vieții Americane, cu un total de 1.271 de persoane. Participanții au fost întrebați dacă au avut parte de discriminare în viața lor de zi cu zi, care includea să fie insultați sau hărțuiți, să fie tratați cu mai puțin respect sau să fie percepuți ca incompetenți. 

Ulterior, respondenții au identificat motivul principal pentru astfel de experiențe. Opțiunile de răspuns au inclus rasa, sexul, vârsta, etnia și mărimea corpului. Participanții au raportat, de asemenea, dacă au luat vreodată în considerare la modul serios încheierea propriei vieți.

Studiul a indicat că legătura dintre discriminarea rasială și gândurile de sinucidere a fost semnificativă statistic.

„Rezultatele studiului nostru oferă o nouă contribuție la literatura de specialitate prin menținerea acestei relații între un eșantion reprezentativ la nivel național de bărbați adulți afro-americani”, a spus Goodwill.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel