Dispozitive portabile miniaturale mai exacte decât RMN, ideea unui ex director Facebook

Autismul ar putea fi diagnosticat prin RMN
Autismul ar putea fi diagnosticat prin RMN

Fostul director executiv al Facebook și Google, dr. Mary Lou Jepsen, încearcă să dezvolte o industrie de 6 miliarde de dolari bazată pe dispozitive capabile să identifice mai devreme boala. Compania Openwater, pe care o conduce, produce deja aparate portabile, miniaturizate de imagistica medicală, care ar putea fi o modalitate mai accesibilă și mai exactă decât RMN-ul clasic și pe care în viitor l-ar putea înlocui.

Anumite modele au fost deja testate pe șoareci într-un laborator din zona San Francisco

,,Deoarece imaginile produse sunt mai exacte și mai detaliate decât la RMN, scopul final al Openwater este ca dispozitivele să fie utilizate în casele oamenilor. Vreau ca toată lumea să poată cumpăra aceste dispozitive din magazin, de unde ia și tensiometre", a declarat dr. Mary Lou Jepsen pentru Business Insider.

Compania ei colaborează cu Fundația de Ultrasunete din Charlottesville, Virginia, pentru a explora modul în care tehnologia ar putea fi utilizată în timpul procedurilor chirurgicale neinvazive.

Jepsen lucrează la aceste dispozitive miniaturale portabile, care sunt asemănătoare RMN-urilor și care ar putea face totul, de la observarea efectelor unui medicament în timp real, la monitorizarea unei tumori în cancer ulde sân pentru a decide dacă este necesară o intervenție chirurgicală.

Mary Lou Jepsen era să moară la vârsta de 20 de ani, când acuza dureri de cap îngrozitoare, după care s-a confruntat cu oboseală atât de severă încât a trebuit să folosească un scaun cu rotile. Își pierduse controlul asupra mișcării feței și a durat câteva luni, timp în care a văzut mai mulți medici, până să primească recomandarea de-a efectua un RMN. După ce a făcut investigația a fost diagnosticată cu o tumoră cerebrală, care din fericire a fost depistată la timp. Faptul că RMN-ul i-a salvat viața determinat-o pe Jepsen să creeze Openwater.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel