EXCLUSIV Dr Anca Hâncu, despre boala care ucide mai mulți oameni decât accidentele: „Construiește masă de grăsime”

Dr Anca Hâncu spune că există o boală, pe care o putem face cu toții dacă avem un anume stil de viață, și care este vinovată direct de decesele mai multor oameni decât în accidentele de...
Boala periculoasă este sedentarismul, arată medicul nutriționist.
„Sedentarismul este cel care ucide! Este al patrulea factor de risc la nivel de mortalitate! E deasupra accidentelor de trafic, exact. Statul pe canapea construiește masă grasă, construiește pur și simplu grăsime, cum se spune.
Și atunci e important să ne gândim că acești factori cardiometabolici, stilul de viață, poate influența în bine și o eventuală infecție cu SARS CoV-2 și evoluția bolii COVID. Adică au ajuns la spitalizare persoane care aveau aceste condiții cardiometabolice.
Cei care erau înainte activi fizic, mâncau sănătos, care aveau o condiție, un status nutrițional corect, au fost mai puțin susceptibili la evoluția spre o formă gravă a infecției”, a explicat dr Anca Hâncu, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical.
Ea spune că un studiu realizat în Anglia pe 300.000 de persoane care a relevat „tot așa, evoluția spre forme grave la populația care nu ducea un stil de viață sănătos, și felul în care un stil de viață sănătos poate preveni evoluția spre o formă gravă„.
„Pentru că previne practic obezitatea, bineînțeles există legătura și cu diabet, (...) un stil de viață corect poate fi un tratament sau un factor preventiv”, atrage atenția dr Anca Hâncu.
Care sunt alimentele cele mai periculoase, aflați din video:
-
-
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată. Își pierde proprietățile
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.