Dr Valeriu Gheorghiță despre noi restricții: nu văd de ce să scoatem din calcul această posibilitate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Valeriu Gheorghiță
Dr Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a vorbit despre situația paradoxală existentă în mediul rural din România privind COVID.

Medicul Valeriu Gheorghiţă susține că ”rolul măsurilor restrictive este acela de a limita circulația virusului și de a preveni îmbolnăvirile, prin aceste metode nefarmaceutice”.

Este evident că atunci când situația epidemiologică o impune, când riscul de îmbolnăvire crește semnificativ, sănătatea publică este clar o prioritate a tuturor și asta nu cred că se poate negocia, or din acest punct de vedere este clar că atunci când se impun măsuri de restricție ele trebuie luate. Trebuie luate la timp tocmai ca să producă efecte la timp. (...) Nu văd de ce să scoatem din calcul această posibiltate atât timp cât ne uităm și la celelalte țări și vedem că se impun astfel de măsuri, pentru că altfel nu o să putem controla răspândirea virusului, mai ales într-o populație în care acoperirea imunologică, indiferent că vorbim de trecerea prin boală sau vaccinare, nu este suficient de ridicată.

(...) Pot să vă spun că în mediul rural este o situație paradoxală pentru că unii oameni invocă faptul că `nu există această boală la noi în localitate, noi nu am avut cazuri de îmbolnăvire, această boală este la oraș`, și atunci acea categorie populațională nu are imunitate de niciun fel, nici la trecerea prin boală pentru că probabil că într-adevăr numărul de infecții în rândul comunității respective a fost mic, dar n-are nici imunitate prin vaccinare, deci în cazul în care vorbim de răspândirea variantei Delta într-o comunitate care este complet descoperită imunologic ne imaginăm care este rapiditatea de dublare a numărului de cazuri în condițiile în care perioada de contagiozitate s-a redus la 4 zile în momentul de față, deci practic timpul de dublare a cazurilor este de 4 zile la acest moment”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, arată RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel