Durerea de cap, factori banali care o pot declanșa. La unii nici nu te-ai fi așteptat

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
durerea de cap - FOTO: Freepik
durerea de cap - FOTO: Freepik

Durerea de cap poate fi cauzată de o serie de factori. Unii sunt chiar banali, la care nici nu te aștepți.

Durerea de cap poate fi resimțită oriunde în cap, față, scalp sau gât. Mulți oameni suferă de dureri de cap atunci când plouă sau au dureri de cap din cauza condițiilor meteorologice.

Durerea de cap cauzată de vreme

Vremea poate fi un factor declanșator al durerii de cap. S-ar putea să fi chiar în măsură să spui ce fel de vreme vine de la debutul unei dureri de cap. Persoanele care suferă de dureri de cap legate de vreme observă o creștere cu 31% a durerilor de cap în timpul furtunilor, potrivit unui studiu realizat în 2013 de Universitatea din Cincinnati.

Există întotdeauna întrebarea, de ce oamenii suferă de dureri de cap atunci când plouă? Răspunsul este în natura sensibilă a creierului tău. Schimbările meteorologice provoacă:

- Dezechilibre de serotonină care pot declanşa dureri de cap şi migrene

- Rate ridicate de umiditate care pot scoate fluide din organism

- Strălucirea soarelui poate provoca sensibilitate la lumină și astfel poate să apară durerea de cap

Apoi, există problema presiunii barometrice pe care cercetătorii nu sunt complet siguri de ce afectează durerile de cap, dar pare a fi o problemă.

Vezi și: Laptele, nutrient esențial. Cât și cum ar trebui să îi consumi. Ce se întâmplă dacă bei prea mult

Durerea de cap și cauzele banale care o pot declanșa

Mai multe cauze banale declanșează de dureri de cap în afară de vreme, potrivit New Health Advisor.

Stresul la locul de muncă

Stresul la locul de muncă poate provocă dureri de cap. Stresul poate face că nervii din creier să fie mai sensibili și poate provoca modificări ale creierului. De asemenea, avem tendința de a "brăzda" sprâncenele atunci când ne simțim copleșiți de sarcinile de la locul de muncă. Acest lucru poate crește tensiunea în cap.

Coafurile strânse

Trăgând părul înapoi în stiluri strânse poate provocă dureri de cap. Purtarea de lucruri cum ar fi pălării, bentițe, și agrafe de păr poate face, de asemenea, capul mai sensibil.

Vezi și: Sindromul Sweet, afecțiune a pielii, cauze și tratament. Poate fi chiar un semn de cancer

Alimente și băuturi

Ciocolata poate provoca o durere de cap. Încearcă să eviţi ciocolată şi mănâncă câteva fructe pentru a-ţi satisface poftele de zahăr.

Mirosurile pot fi un declanșator de durere de cap. Lucruri cum ar fi parfumuri grele, detergenții, chiar și florile cu un miros intens ar putea provoca probleme.

Vinul roşu şi chiar şampania pot declanşa dureri de cap. Unii oameni sunt alergici la sulfiții din vinuri și pot suferi dureri de cap din cauza consumului de alcool.

A omite una din mesele zilei poate provoca o mulțime de probleme, iar una dintre ele ar fi durerile de cap. Picăturile de zahăr din sânge și alți nutrienți pot aduce dureri de cap. Chiar dacă nu ai chef să mănânci, încearcă să ciugulești ceva pe tot parcursul zilei.

Consumul de prea mult sifon sau cofeina sau prea multă cafea poate provocă dureri de cap în loc să îi ajute. Una sau două băuturi cofeinizate pot ajuta la menținerea durerilor de cap departe, dar exagerarea cu cofeina le poate înrăutăți.

Carnea și brânzeturile învechite conțin tiramină. Acest lucru este frecvent utilizat în produsele alimentare prelucrate și găsite în brânză veche cum ar  fi parmezan, și feta.

Hot dog-ul conține, de asemenea, nitriți care pot declanșa dureri de cap.

Vezi și: Mituri legate de anticoncepționale, demontate. Ginecolog: Infertilitatea vine de la sechelele BTS, nu de la pilule

Prea multă activitate

Pe lângă durerile de cap atunci când plouă, puteți experimenta, de asemenea, o durere de cap de la prea multă activitate. Persoanele care aleargă sau fac muncă grea suferă dureri de cap crescute.

Statul încordat

A nu sta drept sau statul prea drept poate încordă muşchii gâtului şi poate provocă dureri de cap. Ele pot fi, de asemenea, cauzate de o stație de lucru necorespunzătoare, adică ecran de calculator la un nivel greșit, scaun de birou.

Fumatul

Nicotina face că vasele de sânge din creier să se contracte și poate provocă dureri de cap. Puteți obține, de asemenea, dureri de cap de la fumatul pasiv.

Vezi și: De ce să mănânci pâine cu brânză. Bilic: Sunt două tipuri de substanțe care stimulează diferit creierul. Apare miracolul

Nu bei suficientă apă

Nu bei apă potabilă. Sigur că bei șase sucuri pe zi, dar corpul tău are nevoie de apă. Nu numai că sucurile carbogazoase sunt încărcate cu zahăr, dar sucurile carbogazoase cofeinizate pot duce la deshidratare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel