Durerea de umăr: ce o provoacă și cum o ameliorăm. Dr Gabriel Udrea: „Apare de obicei la anumite persoane”

Dana Lascu |
Data publicării:
Durerea de umăr. Foto: Pixabay
Durerea de umăr. Foto: Pixabay

Dr. Gabriela Udrea spune că durerea de umăr este o suferință obișnuită la pacienții de orice vârstă. Ea apare în anumite condiții, iar în multe cazuri tratarea afecțiunii nu e ușoară. 

Durerea de umăr apare inițial după o solicitare intensă și se accentuează progresiv în săptămâni și luni, arată Dr. Gabriela Udrea, conferențiar universitar, doctor în științe medicale, medic primar medicină internă, medic primar reumatologie și psihoterapeut.

Durerea de umăr „apare de obicei la persoanele care efectuează activități repetitive cu mâinile deasupra capului și devine obișnuită cu îmbătrânirea. 

Durerea este determinată de degenerarea tendoanelor sau inflamația tecilor tendoanelor sau a bursei din jurul umărului sau cum o numesc medicii patologia manșonului rotatorilor sau periartrita scapulohumerală. Ameliorarările se produc gradual. 

Adesea umărul nu devine 100% liber de durere și o așteptare rezonabilă pentru pacient este o ameliorare care nu împiedică activitățile zilnice obișnuite și somnul.

Dacă durerea de umăr se înrăutățește și interferă cu activitățile zilnice, programați o consultație la reumatolog. 

În funcție de situație vă poate recomanda o ecografie musculoscheletală, radiografie de articulație scapulohumerală sau un RMN de umăr pentru a exclude sau confirma alte patologii (rupturi ale manșonului rotatorilor, instabilitate a umărului, osteonecroze de cap humeral, tumori osoase, fracturi pe os patologic)”, a scris Dr. Gabriela Udrea, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel