Durerile lombare ar putea avea și cauze psihologice. Ce boală pot ascunde

Georgiana Ioniță / 24 iun 2020 / 08:40
Durerile de spate
Durerile de spate


Durerile lombare, care debutează subit, în diferite momente ale zilei, ar putea fi un semn de stres psihologic sau depresie. 

Deși sunt adesea asociate cu o postură greșită sau răni, durerile lombare pot fi, de asemenea, un simptom al stresului psihologic.

Un studiu (link direct) din 2017, realizat pe  1.013 studenți universitari canadieni,  a găsit o asociere directă între depresie și durerile lombare.


Peste 50% dintre subiecți au raportat dureri lombare și atât depresia, cât și somatizarea, au fost asociate cu durerile lombare. 

Psihologii și psihiatrii sunt de părere, de multă vreme,  că problemele emoționale pot provoca dureri cronice, dar încă se fac cercetări pentru a stabili care este  conexiunea dintre depresie și răspunsul inflamator al organismului.

Studii(link direct) mai noi sugerează că inflamația din organism poate avea legătură cu neurocircuitele din creier. Se crede că inflamația poate întrerupe semnalele creierului  și, prin urmare, poate avea un rol în depresie și în modul în care o tratăm.

 

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy