Epuizat? Iată 4 modalități simple de a-ți încărca bateriile

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Oboseala cronică
Oboseala cronică

Ești epuizat? Te simți ca iepurașul din celebra reclamă când i s-a terminat bateria? Există modalități simple și la îndemână ca să-ți crești energia.

Oboseala afectează pe toată lumea la un moment dat. Presupunând că doctorul dvs. a exclus cauze medicale grave care ar fi putut să vă dea sparea de epuizare, există câțiva pași de bază pe care îi puteți lua pentru a vă reîncărca bateriile, spun experții de la Harvard Health Publishing.

Liniștiți-vă!

Dacă sunteți genul agitat, probabil că vreți să continuați în ritmul acesta - dar nu riscați să vă obosiți prea mult. De exemplu, în loc să vă consumați bateriile rapid, dimineața, făcând zeci de lucruri același timp, în doar două ore, mai bine distribuiți sarcinile pe toată durata zilei și lăsați-vă timp între ele pentru mese și odihnă.

Ieșiți la plimbare sau trageți un pui de somn.

Nu este nimic mai energizant decât un pui de somn scurt, pe la prânz. Cu toate acestea, dacă aveți probleme cu somnul noaptea, trebuie să luați în considerare că dormitul la prânz vă poate agrava insomnia. În acest caz, mai bine ieșiți la o plimbare. Ridicați-vă și umblați în jurul biroului sau blocului. Dacă nu sunteți insomniac, bucurați-vă de acest pui de somn de 20 - 30 de minute. Vă va crește energia.

Evitați suplimentele.

S-ar putea să fi auzit despre suplimente de creștere a energiei sau de cele „anti-îmbătrânire". Nu există dovezi că funcționează, spun experții de la Harvard.

Suplimentele cu DHEA. Nu există dovezi că DHEA aduce beneficii reale, iar efectele secundare rămân un mare semn de întrebare.

Suplimente cu fier. Fierul îmbunătățește doar energia dacă aveți deficiență diagnosticată, pe care un medic o poate verifica cu un test de sânge. În caz contrar, nu este nevoie să luați fier, pentru că prea mult poate dăuna sănătății.

Vitaminele B. Este adevărat că vitaminele B (B1, B2, B6, B12) ajută organismul să transforme alimentele sub formă de energie, pe care celulele o poate folosi. Dar dacă luați mai multe vitamine B decât aveți nevoie nu veți reuși să vă încărcați mai mult bateriile, pentru că organismul elimină ce nu folosește.

Alimentați-vă cu înțelepciune.

Un croissant de la brutărie aduce o mulțime de calorii, dar corpul tinde să le metabolizeze repede, iar nivelul de zahăr din sânge va crește și vă veți simți epuizat. Veți menține un nivel de energie mai consistent consumând proteine slabe și carbohidrați nerafinați. Încercați iaurtul cu în care puteți adăuga nuci, stafide și miere. Corpul va dizolva treptat amestecul de carbo-fibre-proteine. Nu săriți peste mese. Corpul are nevoie de un anumit număr de calorii pentru a funcționa de-a lungul zilei. Este mai bine să distanțați mesele (adică să le luați la 4-5 ore una de alta), astfel încât corpul dumneavoastră să aibă hrana de care are nevoie toată ziua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel