Experți americani: nu trebuie să spălați alimentele de teama COVID-19

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimente
Alimente

Experții spun că nu e nevoie să ștergem/spălăm alimentele sau produsele alimentare, ci doar să ne spălăm pe mâini.

COVID-19, alimente. Ar fi momentul să nu mai spălați alimentele sau să ștergeți produsele alimentare, zic experți americani. Și cei de la Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA (FDA) subliniază că nu există niciun risc real de a vă îmbolnăvi de COVID-19. "Vrem să vă asigur că în prezent nu există nicio dovadă a alimentelor umane sau animale sau a ambalajelor alimentare care să fie asociate cu transmiterea COVID-19", au declarat public cei de la FDA.

La singurul studiu care a analizat cât persistă COVID-19 pe suprafețe a participat Jamie Lloyd-Smith. Deși acesta știe că virusul SARS-CoV-2 ar putea trăi pe carton până la 24 de ore, iar 2-3 zile pe metal și plastic, acesta nu se deranjează să-și șteargă propriile alimente sau produse alimentare. Însă, dacă persoana ar avea un risc ridicat precum persoanele în vârstă sau cele cu sistemul imunitar compromis, atunci alimentele ar fi bine să fie spălate/șterse.

Preocuparea pentru transmiterea virusului pe suprafețe a apărut la sfârșitul lunii martie, după studiul publicat în prestigiosul New England Journal of Medicine, care arăta, în condiții de laborator, că SARS-CoV-2 este detectabil până la trei ore în aerosoli, până la patru ore pe cupru, până la 24 de ore pe carton și până la două-trei zile pe plastic și oțel inoxidabil. Însă, subliniază Lloyd-Smith citat de CNN, experimentul nu a ținut cont de alți factori care ar putea ajuta la inactivarea virusului, cum ar fi lumina soarelui sau dezinfectanții. Expertul în siguranța alimentelor Benjamin Chapman îi împărtășește opinia sfătuind oamenii să se spele pe mâini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel