Floarea Paștelui, beneficii pentru sănătate. Are multiple întrebuințări. Ameliorează stresul emoțional și calmează durerile

Monika Baciu |
Data publicării:
floarea pastelui - FOTO: Freepik@montypeter
floarea pastelui - FOTO: Freepik@montypeter

Floarea Paștelui este folosită doar în forma uscată. Acesta calmează sistemul nervos.

Floarea Paștelui, cunoscută sub denumirea științifică de Pulsatilla vulgaris, aparține familiei Buttercup (Ranunculaceae) și este strâns legată de genul Anemone. Planta este originară din nordul și centrul Europei și din vestul Asiei.

Deoarece planta proaspătă este foarte iritantă, doar forma uscată este folosită în scop medicinal. În primul rând, este o plantă pentru a calma și liniști sistemul nervos și aduce beneficii unei suprasolicitări de stres emoțional. Este specifică pentru utilizarea în organele de reproducere, atât la bărbați, cât și la femei, fiind prescrisă în mod obișnuit pentru dureri ovariene și probleme menstruale, potrivit Health Benefits Times.

Benefică pentru bărbați

Floarea Paștelui este folosită pe scară largă pentru a trata majoritatea afecțiunilor sistemului reproducător al bărbaților. Planta poate fi folosită pentru a reduce durerea asociată cu umflarea testiculelor, o afecțiune cunoscută sub numele de orhită.

Vezi și: Cum să îți dai seama că e proaspătă carnea de miel. La ce să fii atent când mergi la cumpărături. Josan: Nu există așa ceva

Floarea Paștelui, efect în răceli și tuse

Pulsatilla este, de asemenea, un medicament eficient pentru tratarea răcelilor și a tusei. Homeopații recomandă, de obicei, acest medicament pentru a vindeca nasul care curge sau este congestionat, însoțit de catar urât mirositor, dens și de culoare verde-gălbuie.

Persoanele care suferă de astfel de afecțiuni suferă și de diminuarea simțurilor gustative și olfactive. Acești pacienți pot prezenta, de asemenea, tuse umedă, spasmodică sau intermitentă, însoțită de secreții de mucus sau flegmă de culoare verde-gălbuie și dificultăți de respirație.

Aceste simptome se agravează, de obicei, atunci când pacientul este culcat pe partea stângă. Accesele de tuse violentă par să apară seara și noaptea și pot fi declanșate atunci când persoana este întinsă. Adesea, o astfel de tuse spasmodică poate perturba și somnul. Utilizarea pulsatilei ajută la obținerea unei ameliorări a acestor afecțiuni și a simptomelor aferente.

Mai mult, medicii homeopați recomandă utilizarea pulsatilei și pentru tratarea gripei în care febra este însoțită de alternanța de bufeuri calde și reci. Există posibilitatea ca astfel de pacienți să sufere și de dureri de urechi.

Vezi și: TRACC, testul care detectează cancerul. Se folosesc probe de sânge. Coriu: Metodă excepțională. Revoluționară

Floarea Paștelui, benefică pentru piele

Floarea Paștelui este, de asemenea, considerată destul de benefică pentru a trata mai multe tipuri de afecțiuni ale pielii, cum ar fi furunculi, infecții bacteriene, inflamații ale pielii și varicela.

Floarea Paștelui, eficientă în sinuzită

Pe lângă faptul că este un remediu foarte util pentru problemele de sănătate ale femeilor, medicamentul homeopatic pulsatilla este recomandat și pentru a vindeca sinuzita însoțită de dureri de cap, lăcrimare și catar gălbui.

Practic, sinusurile sunt foarte dureroase atunci când sunt atinse. Simptomele acestei afecțiuni includ dureri pătrunzătoare la nivelul feței, însoțite de o sensibilitate insuportabilă și intolerabilă. Pulsatilla este eficientă atunci când persoana are o eliberare de apă din ochi, împreună cu incapacitatea de a respira normal. Persoana poate avea dureri ascuțite în partea dreaptă a feței care pot avea tendința de a se deplasa pe toată fața.

Floarea Paștelui calmează sistemul nervos

Floarea Paștelui este destul de eficientă în tratarea problemelor nervoase, cum ar fi durerile de cap, migrenele, nevralgiile, oboseala nervoasă, panica, depresia, hiperactivitatea etc. De asemenea, planta este folosită pentru a vindeca tulburările de somn, oboseala sistemului suprarenale și probleme mentale precum demența senilă și schizofrenia.

Vezi și: Trucul folosit de militari pentru a trata insomnia. Adormi în 10 secunde

Floarea Paștelui, eficientă în cazul durerilor menstruale

Floarea de pască este un remediu homeopatic comun pentru problemele de sănătate ale femeilor, inclusiv fluxul menstrual scurt, variabil, întârziat sau absent (amenoree) cu dureri severe (dismenoree). Poate exista, de asemenea, o apariție întârziată a menstruației la pubertate.

Floarea Paștelui, benefică pentru inimă

Floarea Paștelui este destul de benefică pentru tratamentul inimii, deoarece planta poate fi folosită pentru a vindeca miocardul, o afecțiune care duce la îngroșarea mușchilor cardiaci. Planta este cunoscută pentru că îmbunătățește circulația sângelui și poate trata problemele asociate cu congestia venoasă.

Vezi și: Ce neajunsuri au fost descoperite odată cu pandemia de COVID. Ce se poate schimba. Ardelean: Perioada a fost dificilă. Adaptarea la cerințele de transport și izolare, greu de îndeplinit

Floarea Paștelui tratează infecțiile urechii

Floarea Paștelui este cunoscută pentru a trata infecțiile și durerile de urechi. Este leacul perfect pentru a ajuta la ameliorarea acelei dureri puternice și pulsative a urechii. Poți folosi pulsatilla atunci când infecția urechii se simte mai rău noaptea și se simte umflată, fierbinte și roșie în jurul și în interiorul urechii. Persoana poate prezenta, de asemenea, mâncărimi, surzenie și o scurgere verde-gălbuie și groasă din ureche.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel