Fructe și legume, crezi că sunt proaspete? În cât timp ajung în galantare

Crezi că cumperi fructe și legume proaspete? Iată cât timp pot sta în depozite și cu ce substanțe chimice sunt tratate, înainte ca tu să le cumperi din magazin
Mergem la magazin și cumpărăm – credem noi – fructe și legume proaspete. Dar ele nu ajung în galantare direct de pe crăcile pomilor sau din grădini. Unele dintre ele pot fi păstrate, în condiții speciale, și un an înainte ca noi să ajungem să le cumpărăm.
Nu degeaba ne recomandă medicii nutriționiști să consumăm mereu fructe de sezon, așa măcar avem șanse să fie cu adevărat proaspete.
Spre exemplu, arată jurnaliștii de la Mashable, merele, care sunt culese toamna, pot fi păstrate la temperaturi joase și în încăperi cu nivel scăzut de oxigen, care scad procesul lor natural de deteriorare. Poate să treacă un an până când ele să ajungă în galantare!
Salata, odată recoltată, este spălată cu clor și substanțe care o prezervă, apoi pusă la rece. Poate fi ținută o lună în astfel de condiții, fără să se strice.
Bananele sunt culese verzi și puse la rece, pentru a le stopa procesul de coacere. Două săptămâni mai târziu sunt tratate cu un gaz numit etilenă pentru a le reporni procesul de coacere și a putea fi puse la vânzare.
Roșiile sunt culese înainte de coacere și răcite, cu puțin oxigen, dar mult nitrogen, pentru a le stopa procesul. Pot fi păstrate chiar și 6 săptămâni în aceste condiții.
Cartofii sunt ținuți în încăperi cu temperatură moderată și umezeală mare până la un an înainte de a fi puși la vânzare.
Imediat după ce sunt recoltați, morcovii sunt spălați și răciți, ca să rămână crocanți. Sunt păstrați la temperaturi aproape de zero grade în încăperi cu umiditate mare care să-i împiedice să se strice. Pot rezista până la 9 luni, după care sunt spălați cu clor înainte de a fi împachetați și trimiși în magazine.
How long have those strawberries been sitting there? pic.twitter.com/Gx7Px3qH83
— Mashable (@mashable) October 12, 2019
-
-
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Dovleacul plăcintar, alimentul de sezon cu multiple beneficii. Scade tensiunea și glicemia
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.