FUROSEMIDUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

FUROSEMIDUM - prospect. Acţiune: Diuretic de ansă, cu acţiune rapidă şi intensă; inhibă reabsorbţia electroliţilor la nivelul porţiunii ascendente a ansei Henle, dar şi la nivelul tubilor contorţi distali; urina este mult crescută în volum, izotonă sau uşor hipotonă, cu reacţie acidă, bogată în ioni de sodiu, potasiu, clor, magneziu, calciu, amoniu.

FUROSEMIDUM - prospect

Denumirea comercială: FUROSEMID

Prezentare: Comprimate, Soluție injectabilă

Indicații: Tratamentul edemelor din insuficiență cardiacă (IC), ciroză hepatică sau afecţiuni renale; formele uşoare şi moderate de hipertensiune arterială (HTA); unele cazuri de insuficiență renală (IR) acută cu oligurie.

Contraindicații: Hipersensibilitate la furosemidă sau alte sulfamide; obstacol al căilor urinare cu oligurie; hipovolemie cu deshidratare; intoxicaţie digitalică, alăptare.

Atenție!: Controlul echilibrului electrolitic, glicemiei, ureei, creatininei din ser şi al debitului urinar; se evită trat. prelungit, cu doze mari sau însoţit de o dietă prea strictă; ciroză hepatică; gută; sportivi; interacţiuni medicamentoase cu antiinflamatoare nesteroidiene, corticosteroizi, substanţe de contrast iodate, antiaritmice, eritromicină, astemizol, bepridil, vincamină, digitalice, inhibitorii enzimei de conversie, fenitoină, curarizante, antibiotice aminoglicozidice, cefaloridină, cisplatină, neuroleptice, litiu, antiacide gastrice; sarcină.

Reacții adverse: Deshidratare, hiperazotemie, hiponatriemie, hipopotasemie, hipovolemie cu hipotensiune ortostatică, encefalopatia hepatică, hipopotasemie cu sau fără alcaloză metabolică, tulburări de ritm grave, mai ales ventriculare, creştere a glicemiei, creştere a uricemiei, trombembolie, scăderea marcată a TA, până la colaps, cazuri rare de pancreatită, nefrită interstiţială, erupţii alergice cutanate, leucopenie, trombopenie, dureri lombare, surditate trecătoare sau definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel