Geanta și pungile mamei, pericole ascunse pentru cei mici

Poșeta, rucsacul sau punga de scutece pot conține o mulțime de medicamente și suplimente, produse cosmetice, produse de igienă, bomboane, monede și alte obiecte care atrag mâinile mici. Aceste scenarii pot deveni uneori mortale.

"Copiii mici sunt exploratori curioși. Și poșeta mamei este ca o mină de aur", a spus dr. Eric Owen Tyler pentru Medicinenet, un pediatru și un membru al consiliului executiv al Academiei Americane de Pediatrie (AAP) Alabama Chapter.

Tyler a spus că de-a lungul carierei sale, el a văzut copii mici care au înghițit pastile de fier sau medicamente pentru durere, care pot deteriora rinichii sau ficatul sau pot provoca supradoze fatale. Unii chiar au pus mâna pe pastile anticonceptionale.

Cazul care „se lipește cu adevărat de mine", a spus Tyler, a implicat o micuță de 2 ani care a reușit să ingereze medicamentele pentru inimă ale bunicii. Copilul a murit șapte zile mai târziu.

Chiar și atunci când părinții sunt atenți la păstrarea medicamentelor în siguranță în casă, pungile pot fi trecute cu vederea. O parte a problemei, a spus Tyler, este că pungile sunt ambalate în mod constant și schimbate în mod regulat - iar părinții pot pierde evidența a ceea ce este înăuntru.

„Ceea ce auziți des este„ am uitat doar că a fost acolo ", a spus pentru Medicinenet dr. Elizabeth Murray, medic de urgență pediatră la Universitatea din Rochester Medical Center din Rochester, N.Y.

Păstrarea pungilor de mâinile curioase este cel mai sigur pariu. Dar există și modalități mai înțelepte de a le împacheta, potrivit lui Murray.

Folosiți diferitele compartimente ale unui sac, a sfătuit Murray. Dacă un copil mic știe că gustarea sau ceașca de suc sunt întotdeauna într-un anumit loc, păstrați-le departe lde toate celelalte obiecte pe care nu ar trebui să le atingă.

Ce alte pericole se mai găsesc în poșeta mamei?

Medicamentele sunt un risc evident pentru tineri. Dar pungile conțin adesea și alte pericole, mai puțin aparente, potrivit Tyler. Cosmeticele - în special lacurile de unghii și produsele de îngrijire a părului și a pielii - pot atrage atenția copiilor și pot fi înghițite sau plasate în ochi.

Tyler a citat statistici care arată că între 2002 și 2016, aproape 64.700 de copii sub 5 ani ai SUA au ajuns la camera de urgență pentru răni de la produsele cosmetice.

Între timp, monedele, picăturile de tuse și alte obiecte mici prezintă un pericol de sufocare. Monedele pot deteriora, de asemenea, tractul digestiv, a menționat Tyler, la fel cum pot și bateriile de cheie auto.

De asemenea, părinții trebuie să fie vigilenți cu privire la orice produse de nicotină, indiferent dacă sunt țigări tradiționale, țigarete electronice sau gumă de nicotină. Intoxicația cu nicotină poate imbolnăvi copiii mici foarte sau chiar se poate dovedi fatală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel