Genă inhibată care stopează obezitatea. Teste pe rozătoare

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Obezitate
Obezitate

Inhibarea unei gene a celulelor imune stopează obezitatea. Descoperirea a fost făcută pe șoareci.

Cercetători de la Școala de Medicină a Universității Washinghton au inhibat o genă în celulele imune la șoareci și au descoperit că rozătoarele nu au dezvoltat obezitate, deși au fost hrănite cu o dietă bogată în grăsimi. Autorii studiului au sesizat că celulele imune au un rol central în reglarea obezității și a creșterii în greutate. 

”Am dezvoltat o dovadă a conceptului că se poate regla creșterea în greutate prin modularea activității din aceste celule inflamatorii. S-ar putea să funcționeze în mai multe moduri, dar credem că poate fi posibilă controlarea obezității și a complicațiilor obezității printr-o mai bună reglare a inflamației”, consideră cercetătorul Steven L. Teitelbaum, potrivit medicalnewstoday.

Cercetarea este una preliminare. Studiul poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel