Gogoși pufoase la cuptor. Rețeta cu puține CALORII, dar mega DELICIOASE
Gogoșile sunt, de departe, unele dintre cele mai iubite deserturi. Acum, pot și și mai sănătoase, dacă le prepari la cuptor.
Cele mai bune si pufoase gogosi la cuptor, fara grăsime.
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 450 grame făină
- 100 grame unt (la temperatura camerei)
- 1 ou
- 90 grame zahăr
- un praf de sare
- 10 grame drojdie
- esență de vanilie
- esență de portocală
Mod de preparare
1. Într-un castron mai mare se amestecă făina și drojdia.
2. Separat, se bate oul, înpreună cu zahărul, laptele călduț și cu jumătate din cantitatea de unt (50 de grame). Ulterior, adăugați și esențele și omogenizați bine.
3. În castronul cu făina și drojdia, faceți o gaura la mijloc și adăugați compoziția de mai sus, apoi începeți să frământați.
4. Când sunteți aproape gata, adăugați și restul de unt, dar și puțină sare. Frământați în continuare, până când aluatul nu se mai lipește de mâini.
5. Compoziția bținută se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit aproximativ o oră.
6. Când aluatul a crescut, se întinde pe masă, pe care în prealabil o presărați cu făină. Foaia pe care trebuie să o obțineți după ce ați întins aluatul nu trebuie să fie foarte groasă. Din aceasta decupați forme rotunde cu ajutorul unui pahar.
7. Gogoșile obținute le puneți într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt.
8. Înainte de a le băga la cuptor, gogoșile mai trebuie lăsate încă o oră la dospit.
9. Puneți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-o pentru aproximativ 15 minute.
10. Când sunt gata, le puteți pudra cu zahăr sau le puteți consuma simple.
-
-
Porţii mai mici în unele restaurante pentru clienţii care iau Ozempic23.12.2025, 20:59
-
-
-
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
