Gogoși pufoase la cuptor. Rețeta cu puține CALORII, dar mega DELICIOASE

Gogoșile sunt, de departe, unele dintre cele mai iubite deserturi. Acum, pot și și mai sănătoase, dacă le prepari la cuptor.
Cele mai bune si pufoase gogosi la cuptor, fara grăsime.
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 450 grame făină
- 100 grame unt (la temperatura camerei)
- 1 ou
- 90 grame zahăr
- un praf de sare
- 10 grame drojdie
- esență de vanilie
- esență de portocală
Mod de preparare
1. Într-un castron mai mare se amestecă făina și drojdia.
2. Separat, se bate oul, înpreună cu zahărul, laptele călduț și cu jumătate din cantitatea de unt (50 de grame). Ulterior, adăugați și esențele și omogenizați bine.
3. În castronul cu făina și drojdia, faceți o gaura la mijloc și adăugați compoziția de mai sus, apoi începeți să frământați.
4. Când sunteți aproape gata, adăugați și restul de unt, dar și puțină sare. Frământați în continuare, până când aluatul nu se mai lipește de mâini.
5. Compoziția bținută se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit aproximativ o oră.
6. Când aluatul a crescut, se întinde pe masă, pe care în prealabil o presărați cu făină. Foaia pe care trebuie să o obțineți după ce ați întins aluatul nu trebuie să fie foarte groasă. Din aceasta decupați forme rotunde cu ajutorul unui pahar.
7. Gogoșile obținute le puneți într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt.
8. Înainte de a le băga la cuptor, gogoșile mai trebuie lăsate încă o oră la dospit.
9. Puneți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-o pentru aproximativ 15 minute.
10. Când sunt gata, le puteți pudra cu zahăr sau le puteți consuma simple.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?