Gogoși pufoase la cuptor. Rețeta cu puține CALORII, dar mega DELICIOASE

Cătălina Burghelea / 16 ian 2021 / 12:46

Gogoșile sunt, de departe, unele dintre cele mai iubite deserturi. Acum, pot și și mai sănătoase, dacă le prepari la cuptor.

Cele mai bune si pufoase gogosi la cuptor, fara grăsime.

Ingrediente

- 250 ml lapte

- 450 grame făină

- 100 grame unt (la temperatura camerei)

- 1 ou

- 90 grame zahăr

- un praf de sare

- 10 grame drojdie

- esență de vanilie

- esență de portocală

Mod de preparare

1. Într-un castron mai mare se amestecă făina și drojdia.

2. Separat, se bate oul, înpreună cu zahărul, laptele călduț și cu jumătate din cantitatea de unt (50 de grame). Ulterior, adăugați și esențele și omogenizați bine.

3. În castronul cu făina și drojdia, faceți o gaura la mijloc și adăugați compoziția de mai sus, apoi începeți să frământați. 

4. Când sunteți aproape gata, adăugați și restul de unt, dar și puțină sare. Frământați în continuare, până când aluatul nu se mai lipește de mâini.

5. Compoziția  bținută se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit aproximativ o oră.

6. Când aluatul a crescut, se întinde pe masă, pe care în prealabil o presărați cu făină. Foaia pe care trebuie să o obțineți după ce ați întins aluatul nu trebuie să fie foarte groasă. Din aceasta decupați forme rotunde cu ajutorul unui pahar.

7. Gogoșile obținute le puneți într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt.

8. Înainte de a le băga la cuptor, gogoșile mai trebuie lăsate încă o oră la dospit.

9. Puneți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-o pentru aproximativ 15 minute.

10. Când sunt gata, le puteți pudra cu zahăr sau le puteți consuma simple.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy