Gripa, 7 obiecte pline de germeni. Cum preveniți îmbolnăvirea

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Telefonul mobil
Telefonul mobil

În acest sezon gripa este la ea acasă. Pentru a evita îmbolnăvirile puteți lua câteva măsuri suplimentare de prevenție, care constau în curățarea unor obiecte pline de germeni. Medicii au identificat 7 locuri din casă în care virusurile și bacteriile se dezvoltă și pe care dacă le dezinfectați puteți ține la distanță gripa și răcelile de sezon.

Mânere și robinete

Mâinile murdare se ating întotdeauna de mânerele din bucătărie și baie, de robinete, iar virusurile gripale pot face o plimbare. În plus, aceste zone sunt zone propice pentru mucegai și bacterii precum salmonella și E. coli. Ștergeți mânerele și robinetele zilnic cu spray dezinfectant sau cu șervețele dezinfectante.

Periuțe de dinți

Un studiu a constatat că acestea pot fi unul dintre locurile preferate de bacterii din casa ta. Ca regulă generală, puneți-le în mașina de spălat vase sau spălați-le cu apă fierbinte și săpun o dată sau de două ori pe săptămână. Și dacă cineva din casa ta este gripat, păstrează periuța de dinți a acestuia separat de ceilalți. Dacă atinge ceva cu germeni și apoi atingeți  dvs cu gura, nasul sau ochii, v-ați putea îmbolnăvi de gripă imediat.

Jucării din plastic

Copiii pot face până la opt episode de răceli pe an, iar acei microbi se pot răspândi cu ușurință pe lucrurile lor. Curățați jucăriile la sfârșitul fiecărei luni și când acestea ar putea fi mai murdare decât de obicei (de exemplu după ce copilul dvs. este bolnav de gripă). Puteți ucide multe bacterii și virusuri de pe jucăriile din plastic dur, spălându-le cu săpun și apă caldă. Pentru a le dezinfecta cu adevărat, ștergeți-le cu un amestec de 1 lingură de înălbitor la 1 litru de apă, apoi lăsați-le să se usuce la aer.

Ecranele tactile

Smartphone-ul sau tableta pe care mereu le mișcați și atingeți sunt purtătoare de virusuri, care se pot transfera cu ușurință de pe ecran pe vârful degetelor dvs. Deci, este inteligent să vă curățați dispozitivele, în special în timpul sezonului rece și al gripei. Puteți cumpăra șervețele speciale sau verificați instrucțiunile pentru cea mai bună metodă de curățare a ecranului. Există, de asemenea, dispozitive care utilizează lumină UV pentru a dezinfecta gadgeturile.

Telecomenzile televizoarelor

Curățarea telecomenzii face parte din lista ta? Este unul dintre cele mai atinse și mai puțin curățate obiecte din casa ta. În plus, germenii răcelilor tind să trăiască cel mai mult pe suprafețe de plastic și pe alte suprafețe dure. Pentru a curăța bine, mai întâi folosiți o periuță de dinți uscată, apoi un tampon de bumbac înmuiat într-un detergent ușor (și stins aproape uscat) pentru a dezinfecta. Puteți utiliza aceeași metodă pentru tastatura computerului.

Dulapuri murdare

Birourile pot găzdui multe tipuri de germeni. Oamenii îi iau acasă, în autobuz sau când își dcu copii la școală, apoi se duc la muncă. Pentru a preveni transmiterea acestoraa puteți să ștergeți spațiul de lucru în mod regulat, mai ales atunci când răceala și gripa sunt în jur. Aceste virusuri pot trăi pe suprafețe dure până la 8 ore. Asta e o zi de lucru.

Mâinile

Chiar dacă curățați totul în jurul vostru, spălarea mâinilor este încă una dintre cele mai sigure căi prin care vă puteți reduce șansele de a lua o răceală sau o gripă. Dar trebuie s-o faceți așa cum trebuie: Vă frecați mâinile cu săpun timp de cel puțin 20 de secunde înainte de clătire, nu uitați spatele mâinilor, între degete și sub unghii. Când nu puteți ajunge la o chiuvetă, utilizați un dezinfectant de mână cu cel puțin 60% alcool, vă sfatuiesc medicii de la WebMd.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel