Gura leului, efecte asupra sănătății. Cum te ajută

Monika Baciu |
Data publicării:
gura leului - FOTO: Freepik@winlyrung
gura leului - FOTO: Freepik@winlyrung

Gura leului este o plantă medicinală care are mai multe indicații.

Gura leului este o specie de plantă cu flori aparținând genului Antirrhinum. Acesta a fost folosită în mod tradițional ca un diuretic, pentru tratamentul scorbutului, tulburări hepatice și tumori. Frunzele şi florile au fost folosite ca antiflogistice, rezolvatoare, stimulante şi cataplasme pe tumori şi ulcere, arată Health Benefits.

Gura leului, ce conține

Gura leului conține aminoacizi, pigmenți, uleiuri, antocianidine, flavonoli, flavone, aurone, flavanone, acizi cinamici și mulți alți compuși.  Studiile recente au arătat că gura leului posedă efecte antimicrobiene, insecticide, citotoxice, antioxidante, ale sistemului nervos central și periferic și multe alte activități biologice. Această revizuire evidențiază constituenții chimici și efectele biologice ale florii.

Vezi și: Antidepresivul natural care nu costă nimic. Scade tensiunea și îmbunătățește starea de spirit

Gura leului, utilă în tratamentul hemoroizilor

Hemoroizii, cunoscuți în general sub numele de grămezi, sunt tratabili folosind dura leului. Gura leului reduce nivelul inflamației și promovează bună circulație a sângelui. Vasele de sânge umflate şi zonele dureroase din regiunea anală vor fi diminuate drastic de această plantă.

Gura leului, benefică pentru tratarea leziunilor ușoare de arsură

Gura leului este destul de populară pentru vindecarea leziunilor minore de arsură. Cataplasma făcută din floarea de gura leului, atunci când este aplicată pe zonele afectate de arsuri ale corpului, va da acel efect calmant și ameliorează pielea de arsuri. Gura leului este, de asemenea, cunoscută a fi foarte bună la atenuarea arsurilor minore ale pielii.

Aplicarea decoctului de gura leului sau a cataplasmei pe zonele afectate ale corpului ajută la ameliorarea durerii trepidante care vine odată cu arsurile.

Vezi și: Tehnologia, impact în chirurgie. Ioan Lascăr: Microchirurgia rămâne proba de aur. Injectăm o doză de optimism atunci când vorbim de îmbunătățirea calității rezultatelor

Gura leului ajută la ameliorarea infecției cutanate

Cataplasma din floarea de gura leului are proprietăți astringente și antiinflamatorii prin care poate vindeca eficient rănile și, de asemenea, poate reduce inflamația cauzată de răni.

 Gura leului ajută la reducerea febrei

O altă utilizare foarte populară a plantei de gura leului constă în scăderea temperaturii corpului. Frunzele uscate și florile de gura leului sunt transformate în decoct pe care îl poate lua o persoană cu febră. Uneori, același decoct este recomandat pentru cei care se simt slabi din cauza proprietăților sale stimulatoare

Gura leului ameliorează infecțiile tractului urinar

Datorită proprietăților diuretice ușoare ale plantei de gura leului, aceasta este, de asemenea, uneori utilizată pentru tratamentul infecțiilor tractului urinar. Acționează prin promovarea producției de urină, eliminând astfel bacteriile din sistemul urinar înainte de a avea șansa de a se înmulți și de a provoca daune suplimentare.

Vezi și: Încălzirea casei, necesară iarna. La câte grade e indicat să setezi temperatura

Gura leului purifică ficatul

În afară de impuritățile din sânge, toxinele care s-au colectat în ficat pot fi, de asemenea, eliminate cu preparate speciale din gura leului. Este extrem de important să păstrați ficatul într-o formă excelentă, deoarece organul menționat îndeplinește atât de multe roluri importante, de la neutralizarea otrăvurilor până la descompunerea grăsimilor

Gura leului tratează furuncule și abcesele

Vindecătorii tradiționali se bazează, de asemenea, pe cataplasme din frunzele uscate și florile plantei gura leului în gestionarea furunculelor și abceselor. Din nou, acest lucru este posibil prin proprietățile impresionante ale plantei medicinale astringente și antiinflamatorii. Cu ajutorul plantei de gura leului, este posibil să se îndepărteze complicațiile de fierbere și abces, dintre care unele sunt grave.

Vezi și: Cum să scoți o așchie din deget. Trei pași simpli de încercat acasă

Gura leului detoxifică sângele

Când se consumă decoctul din dura leului, producția de urină este crescută. Tocmai din acest motiv gura leului  este utilizată în mod obișnuit pentru îndepărtarea deșeurilor și a substanțelor otrăvitoare care s-au adunat în sânge. Vorbind despre sânge, proprietățile diuretice ale gurii leului ajută la scăderea tensiunii arteriale. Gura leului a arătat o bună activitate antimicrobiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel