Antidepresivul natural care nu costă nimic. Scade tensiunea și îmbunătățește starea de spirit

Monika Baciu |
Data publicării:
antidepresivul natural care nu costa nimic - FOTO: Freepik@javi_indy
antidepresivul natural care nu costa nimic - FOTO: Freepik@javi_indy

Antidepresivul natural care nu costă nimic este la îndemâna tuturor și poate fi utilizat oricând.

Antidepresivul natural care nu costă nimic poate fi administrat la orice oră, fără riscuri sau reacții adverse. Zâmbetul, antidepresivul natural, este un răspuns involuntar la lucruri care îți aduc bucurie.  Zâmbetul poate fi o alegere conștientă, intenționată cu beneficii asupra sănătății. Ce are de spus psihologia despre zâmbete? Indiferent dacă zâmbetul tău este autentic sau nu, acesta poate acționa asupra corpului și minții tale într-o varietate de moduri pozitive, oferind beneficii pentru sănătatea ta, starea ta de spirit și chiar stările de spirit ale oamenilor din jurul tău.

Zâmbetul, de trei tipuri

Cercetările sugerează că există trei tipuri primare de zâmbete, și anume:

Zâmbet de recompensă: Zâmbete care transmit aprobare, fericire, mulțumire și alte sentimente pozitive.

Zâmbetul de afiliere: Zâmbete care comunică intenția pozitivă, încrederea, apartenența, compasiunea și conexiunea socială.

Zâmbetul de dominație: Zâmbete menite să transmită dispreț, dezgust sau superioritate. Astfel de zâmbete s-au dovedit a crește nivelul de cortizol (hormonul stresului), potrivit Very Well Mind

Vezi și: Tehnologia, impact în chirurgie. Ioan Lascăr: Microchirurgia rămâne proba de aur. Injectăm o doză de optimism atunci când vorbim de îmbunătățirea calității rezultatelor

Zâmbetul te ajută să trăiești mai mult

Poate cel mai convingător motiv pentru a zâmbi este că îți poate prelungi durata generală de viață. Un studiu a constatat că zâmbetul autentic, intens este asociat cu o viață mai lungă.

Oamenii fericiți par să se bucure de o sănătate mai bună și longevitate, dar este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege de ce. Cercetările indică faptul că fericirea ar putea crește durata de viață cu ani de zile - sugerând menținerea unei stări de spirit fericite și pozitive poate fi o parte importantă a unui stil de viață sănătos.

Vezi și: Cum să scoți o așchie din deget. Trei pași simpli de încercat acasă

Zâmbetul te eliberează de stres

Stresul poate pătrunde în întreaga noastră ființă, inclusiv în fața și expresia ta. Zâmbetul nu numai că ne ajută să nu mai părem obosiți și copleșiți, dar poate ajuta de fapt la scăderea stresului. Credeți sau nu, zâmbetul poate reduce stresul chiar dacă nu aveți chef să zâmbiți sau chiar dacă îl falsificați cu un zâmbet care nu este autentic.

Când ești stresat, încearcă să-ți pui intenționat zâmbetul pe buze. Aceasta poate ajuta la îmbunătățirea starea de spirit și capacitatea de a gestiona stresul cu care vă confruntați.

Vezi și: Încălzirea casei, necesară iarna. La câte grade e indicat să setezi temperatura

Zâmbetul îmbunătățește starea de spirit

Zâmbetul te poate ajuta, de asemenea, să te simți fericit. Data viitoare când vă simțiți deprimați, încercați să puneți pe un zâmbet pe față. Sunt șanse mari ca starea ta de spirit să se schimbe în bine.

Actul fizic de a zâmbi activează căi în creierul tău care îți influențează starea emoțională – ceea ce înseamnă că adoptând o expresie facială fericită, îți poți "păcăli" mintea să intre într-o stare de fericire.

Un zâmbet simplu poate declanșa eliberarea de neuropeptide care îți îmbunătățesc comunicarea neuronală. De asemenea, provoacă eliberarea de neurotransmițători, cum ar fi dopamina si serotonina, care poate stimula starea ta de spirit. Gândiți-vă la zâmbet ca la un antidepresiv natural.

De câte ori ai auzit că un zâmbet are puterea de a lumina camera? Deși este cu siguranță un sentiment frumos, poartă un indiciu de adevăr.

Zâmbetul nu numai că îți poate ridica starea de spirit, dar poate schimba și starea de spirit a altora în bine. Cercetările sugerează că zâmbetele sunt de fapt contagioase.Creierul tău observă și interpretează automat expresiile faciale ale altor persoane – și, uneori, le poți chiar imita. Asta înseamnă că s-ar putea să observi zâmbetul altcuiva și să-ți zâmbești inconștient.

Vezi și: Scarlatina, boala frecventă în sezonul rece. Medic: Complicaţiile pot fi cardiace, renale, articulare

Zâmbetul stimulează sistemul imunitar

Zâmbetul vă poate stimula, de asemenea, starea generală de sănătate, ajutându-vă sistemul imunitar să funcționeze mai eficient. Se crede că atunci când zâmbești, funcția imunitară se îmbunătățește pentru că ești mai relaxat (datorită eliberării anumitor neurotransmițători).

Fie că încercați să vă mențineți starea generală de sănătate sau să vă întăriți sistemul imunitar înainte de sezonul rece și gripal, zâmbetul vă poate ajuta. Alungarea bolii și menținerea sănătății pot juca, de asemenea, un rol în a vă ajuta să vă simțiți mai puțin stresați.

Zâmbetul poate scădea tensiunea arterială

Zâmbetul ar putea avea un impact benefic asupra tensiunii arteriale. Râsul pare în mod special să scadă tensiunea arterială, după ce a provocat o creștere inițială a frecvenței cardiace și a respirației.

Dacă aveți un monitor al tensiunii arteriale la domiciliu, puteți încerca să testați această idee. Stai câteva minute și să citește ceva. Apoi zâmbește un minut și începeți altă lectură în timp ce încă zâmbiți. Observați o diferență?

Vezi și: Vaccinul gripal, tot mai ignorat de români. Te vaccinezi antigripal? Răspunsurile surpriză date de oameni

Zâmbetul reduce durerea

Studiile au arătat că zâmbetul eliberează endorfine, alte analgezice naturale și serotonină.  Împreună, aceste substanțe chimice ale creierului ne fac să ne simțim bine din cap până în picioare. Nu numai că îți ridică starea de spirit, dar îți relaxează și corpul și reduc durerea fizică. Zâmbetul este un medicament natural.

Zâmbetul te face atractiv

Suntem atrași în mod natural de oamenii care zâmbesc. În timp ce expresiile faciale mai severe sau negative, cum ar fi încruntările, certurile și grimasele, funcționează în mod opus, împingând în mod eficient oamenii departe, zâmbetul este văzut ca fiind mai atractiv - iar oamenii pot chiar să presupună că aveți mai multe trăsături de personalitate pozitive dacă zâmbiți.

Nu numai că zâmbetul te poate face mai atractiv, dar te poate face și să arăți mai tânăr. Mușchii pe care îi folosim pentru a zâmbi ridică, de asemenea, fața, făcând o persoană să pară mai tânără. Așadar, în loc să optezi pentru un facelift, încearcă să zâmbești pe parcursul zilei – vei arăta mai tânăr și te vei simți mai bine.

Zâmbetul îți poate influența sentimentele de pozitivitate, chiar dacă se simte nefiresc sau forțat. Indiferent dacă zâmbetul tău este autentic sau nu, acesta transmite totuși mesajul că "Viața este bună!" creierului tău și, în cele din urmă, restului corpului tău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel