Cinci semne ale diabetului. Apar devreme. Detaliile la care să fii atent
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
Ce aliment îngrașă mai tare decât zahărul.
Mierea îngraşă mai mult decât zahărul, pentru că are nişte molecule pe care corpul nostru le absoarbe fără niciun consum energetic.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică de ce mierea este o bombă calorică.
"Mierea ingrasa mai tare decat zaharul!
Desi este perceputa drept un produs cu valente exclusiv pozitive, in realitate mierea reprezinta o "capcana dulce". Dincolo de miturile legate de miere in ceea ce priveste sanatatea, as vrea sa va atrag atentia asupra impactului ei asupra siluetei.
Mierea este un dizaharid cu compozitie identică cu cea a zaharului, adica contine molecule de glucoza si fructoza. Daca in structura zaharului aceste molecule sunt legate intre ele, in cazul mierii ele sunt libere, prin urmare organismul nostru le absoarbe fara niciun consum energetic.
Cu alte cuvinte, daca pentru zahar e nevoie de un efort minim al metabolismului pentru a desface dizaharidele in monozaharide, in cazul mierii hidroliza dintre moleculele de glucoza si fructoza este deja facuta de albine.
Mierea este un produs cu putere de indulcire mai mare decat a zaharului, se absoarbe mai repede in sange si are un indice glicemic mai mare (105 fata de 90 pentru zahar). In consecinta, mierea declanseaza o descarcare mai mare de insulina din pancreas si ingrasa mai tare!!
Din punct de vedere energetic, comparate la greutate egala, mierea are mai putine calorii fata de zahar (3 cal/g fata de 4 cal/g). Insa diferenta e compensata din plin prin consistenta mierii: fiind foarte densa este mai grea, deci la volume egale va contine mai multe calorii.
Pentru ca este lichida, mierea ocupa mai putin spatiu fata de cristalele de zahar, asa ca trebuie considerata un "zahar topit".
- 1 lingurita zahar = 4-5 grame = 16-20 calorii
- 1 lingurita miere = 8-10 grame = 25-30 calorii
Avantajul mierii in raport cu zaharul este puterea mai mare de indulcire, prin urmare obtinem aceeasi intensitate a gustului dulce folosind o cantitate mai mica de produs. Deci, atentie, daca indulciti cu miere puneti un varf de lingurita ca echivalent pentru o lingurita de zahar!
1 masura de miere = 1,5 masuri zahar ca si putere de indulcire
Concluzia: prestigiul mierii in raport cu sanatatea nu are justificare cand e vorba de silueta. Mierea e un condiment, nu un aliment de baza si trebuie consumata cu masura, similar zaharului, strict pentru placerea gustului.", a dezvăluit medicul Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Cum îți dai seama dacă ai prediabet? Fă acest test simplu acum! Află care sunt, de fapt, valorile normale ale glicemiei.
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.