Iată de ce ar trebui să pui frunze de varză pe corp. Rezultate nebănuite în câteva ore

Irina Radu |
Data publicării:

Cu o multitudine de beneficii pentru sănătate, frunzele de varză pot fi aplicate și local. Află cum să combați inflamația cu această plantă cruciferă plină de nutrienți, antioxidanți, fibre și vitamine. 

Fie că este vorba de varză roșie, albă sau chiar varză de Bruxelles, frunzele acestei legume sunt neprețuite pentru nutriție, dar și pentru ameliorarea inflamației.

De ce să aplici varză pe corp

Varza este cunoscută, în primul rând, pentru beneficiile sale nutriționale, dar este recomandată și pentru aplicații locale. Rezultatele acestui experiment științific demonstrează că varza luptă împotriva inflamației, mai ales în cazuri de dermatită. Și aceasta nu este singura dovadă că acest crucifer combate reacțiile inflamatorii care pot provoca dureri articulare.

Acest studiu demonstrează că frunzele de varză puse pe corp activează reînnoirea celulelor. Un alt studiu arată, de asemenea, potențialul varzei de a ameliora inflamația sânilor în timpul alăptării bebelușilor. 

Care este procedura

Pentru a vedea rezultate concludente, optează pentru o varză organică. Pentru cataplasmă, trebuie mai întâi să tai vena frunzei și să aplici folie de plastic pe frunză. Șterge partea umedă cu un prosop de hârtie și așază frunza de varză direct pe zona dureroasă sau pe partea corpului afectată de inflamație. Înfășoară cu o bandă de tifon, pentru mai multă eficiență. Ține cataplasma câteva ore sau toată noaptea. Leguma are și proprietăți curative, ideale pentru vindecarea rănilor. 

Consumul de varză - beneficii

Varza are multe beneficii pentru sănătate și este, fără îndoială, unul dintre alimentele care trebuie consumate zilnic. Varza este plină de antioxidanți, substanțe esențiale pentru combaterea radicalilor liberi, acid ascorbic (vitamina C), zinc, fosfor, aminoacizi, carbohidrați, flavonoizi, beta-caroten, fibre, minerale [magneziu și seleniu], un complex de vitamina B, luteină și vitamina B12.

Consumul periodic de varză sprijnă sistemul imunitar, care luptă împotriva agenților patogeni, datorită bifidobacteriilor sale, fibre solubile care se găsesc în frunzele de varză. Fie crude sau fierte, frunzele de varză îmbunătățesc sistemul digestiv și intestinal. Datorită ingredientelor sale active, frunzele sunt indicate persoanelor supraponderale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel