Țigările electronice, epidemie în rândul tinerilor. Măsuri de interzicere

Steluța Indrei / 15 sep 2018 / 16:25
Țigara electronică
Țigara electronică

Țigările electronice aromatizate ar putea fi în curând interzise în SUA, unde autoritățile sunt îngrijorate din cauza creșterii consumului în rândul tinerilor.  

Specialiștii vorbesc despre o „epidemie de vapotaj” ce duce la „formarea unei noi generații de tineri dependenți de nicotină”, dat fiind că țigările electronice conțin un nivel ridicat din această substanță care creează dependență. 

„Observăm semne clare că utilizarea țigărilor electronice de către tineri a atins proporții epidemice”, a declarat Scott Gottlieb, agenției de presă Reuters. El este comisar al Agenției americane a alimentelor și medicamentelor - FDA, autoritate care intenționează să interzică în curând comercializarea țigărilor electronice aromatizate. Acestea sunt responsabile de „crearea unei noi generații de tineri dependenți de nicotină”, potrivit oficialului american. 

Țigările electronice, o capcană pentru mulți tineri

De altfel, peste 75% dintre tineri cred că țigările electronice sunt mai puțin nocive decât fumatul clasic, potrivit mai multor sondaje. Potrivit FDA, peste 2 milioane de liceeni din SUA au utilizat țigările electronice în 2017. 

Cea mai mare atracție și, totodată, cea mai mare problemă provine din aromele disponibile în țigările electronice. Numeroase mărci comercializează cu succes în rândul tinerilor mult mai multe produse de acest gen cu aromă de „gumă de mestecat”, „mix de fructe” sau chiar „cremă caramel” decât țigările electronice clasice sau cele mentolate. Numai că aceste arome foarte atractive ascund nicotină, substanța considerată drogul care creează dependența de fumat. 

FDA a demarat un amplu proces de notificare a companiilor producătoare de țigări electronice din SUA în vederea impunerii unor măsuri restrictive. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy