Țigările electronice, posibilă cauză a unor boli pulmonare grave

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Țigara electronică ar putea cauza boli pulmonare grave
Țigara electronică ar putea cauza boli pulmonare grave

Țigările electronice ar putea fi cauza a peste 150 de cazuri de boli pulmonare grave în SUA. Sunt vizați în special adolescenții și tinerii.

Peste 150 de cazuri de boli pulmonare severe asociate cu utilizarea țigărilor electornice au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a arătat că nu au fost decese, citează agerpres.ro.

Întoal, în 16 state s-au înregistrat astfel de cazuri, în secial în rândul tinerilor și a adolescenților americani.

CDC a avertizat că nu a identificat o cauză a bolilor, însă toate cazurile raportate includeau folosirea ţigărilor electronice, unii utilizatori afirmând că au folosit dispozitivele pentru a consuma produse derivate din marijuana.

Niciun compus sau produs comun

Anchetatorii nu au identificat un produs sau un compus comun tuturor cazurilor.
„Chiar dacă aceste cazuri par similare, nu este clar dacă au o cauză comună sau dacă sunt diferite boli cu simptome asemănătoare”, a precizat CDC, adăugând că îmbolnăvirile nu par a fi provocate de o boală infecţioasă.

La începutul acestui an, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a avertizat în legătură cu o eventuală problemă de siguranţă în legătură cu ţigările electronice după înregistrarea unor cazuri de convulsii în rândul persoanelor care le folosesc.

În general, numărul fumătorilor a atins cel mai scăzut nivel înregistrat în SUA, însă oficiali din domeniul sănătăţii sunt îngrijoraţi de creşterea utilizării ţigărilor electronice, în special în rândul adolescenţilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel