Încă două decese datorate gripei. Bilanțul oficial: 56 de morți

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Analize  FOTO: pexels.com
Analize FOTO: pexels.com

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că astăzi, până la prânz, pentru încă două decese a fost confirmată prezența virusului gripal. Este vorba de doi bărbați care aveau și alte afecțiuni pe care probabil că gripa le-a agravat. Autoritățile se așteaptă, însă, ca numărul persoanelor afectate și al deceselor să crească. 

Cele două noi decese datorate virusului gripal, confirmat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, sunt:

Cazul 55. Bărbat în vârstă de 59 de ani, din jud. Mureș, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Data decesului: 24/01/2019

Cazul 56. Bărbat în vârstă de 43 de ani, din jud. Arges, confirmat cu virus gripal tip A, subtip(H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Data decesului: 28/01/2019

Ce măsuri trebuie luate pentru evitarea îmbolnăvirii

În această dimineață, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat oficial epidemie de gripă în România.

Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel a spus, ferm, că înainte de a cumpăra soluții anti-bacteriene, „cele mai sfinte sunt apa și săpunul! Trebuie să ne spălăm pe mâini și să învățăm cum să tușim, pentru că așa se răspândesc virusurile”.

Ministrul Sănătății a facut un apel și către populație pentru aplicarea cu rigurozitate a recomandărilor specialiștilor pentru evitarea îmbolnavirilor și a răspândiri virusului gripal:

- Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;

- Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;

- Respectarea etichetei tusei și strănutului (utilizarea de batiste de unică folosință sau tuse/strănut la nivelul părții interne a articulației cotului);

- Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului;

- Purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mănuși, halate) de către vizitatori și personalul medical;

- Continuarea vaccinării antigripale.

În funcție de situația epidemiologică din fiecare zonă, unitățile sanitare sunt responsabile să introducă limitarea accesului vizitatorilor în spitale, în special în secțiile cu risc crescut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel