Infarct, cinci simptome banale sub care se ascunde

Florina Pop |
Data publicării:
Bolile cardiovasculare
Bolile cardiovasculare

Amețelile, tusea și oboseala sunt simptome care se întâlnesc și în bolile cardiovasculare. De aceea, când ele persistă, o vizită la medic e indicată.

Simptomele de boli cardiovasculare pot să nu fie întotdeauna explicite, subliniază specialiștii webmd.com. Unele pot fi banale – precum dificultăți de respirație, arsuri la stomac, dureri musculare, sughiț dureros, dureri de gât - și nu duc cu gândul la infarct.

Dacă durerea toracică și dificultăți de respirație sunt simptome tipic al unui atac de cord, în schimb sunt câteva la care nu v-ați gândit că ar fi un semnal de alarmă pentru un posibil infarct. Dintre acestea amintim: un puls rapid sau neregulat ocazional, dureri în alte părți ale corpului – umeri, brațe, spate, maxilar sau abdomen - , o slăbiciune fizică inexplicabilă.

„Bărbații pot avea dureri în brațul stâng în timpul unui atac de cord; femeile pot suferi dureri în ambele brațe. Durerea poate fi ușoară sau severă", potrivit site-ului citat.

Iată alte simptome banale care pot prezice un atac de cord:

1. Anxietate – anxietatea extremă poate fi un simptom al unui atac de cord iminent dacă experimentați un atac de panică și aveți dificultăți de respirație, palpitații, dureri în piept și amețeală. În această situație, o vizită la medic e obligatorie.

2. Tusea - dacă suferiți de o tuse cronică și aveți și o respirație șuierătoare care face dificilă respirația sau afectează viața de zi cu zi e de recomandat un consult medical.

3. Amețeli, greață sau lipsa poftei de mâncareamețelile pot fi cauzate de atacuri și tulburări ale ritmului inimii, aritmii; în timpul unui atac de cord pot apărea greață, indigestie, vărsături sau umflături abdominale – din pricina unei circulații slabe cauzată de o inimă slabe sau a arterelor blocate. Acest din urmă simptom este, susțin cei de la webmd.com, obișnuit la femei, și de multe ori se agravează cu activitatea.

4. Oboseala - este unul dintre acele simptome care pot fi atribuite multor afecțiuni medicale diferite; insuficiența cardiacă poate face ca oamenii să se simtă obosiți tot timpul, iar uneori femeile se confruntă cu oboseală neobișnuită în timpul și în zilele anterioare unui atac de cord.

5. Transpirația – transpirând brusc, fără vreun motiv, este un simptom comun al unui atac de cord. Iar dacă este însoțită de alte simptome ca dificultăți de respirație sau durere în piept - poate fi un simptom al unui atac de cord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel