Infecția pielii, pericolul de la sala de sport

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Exerciții fizice
Exerciții fizice

Infecția pielii este pericolul care ne pândește la sala de sport, dacă nu luăm măsuri de precauție. E siplu de făcut: 

Exercițile fizice aduc multe beneficii, printre care controlul greutății, prevenirea îmbolnăvirii sau îmbunătățirea dispoziței. Totuși, la sala de gimnastică pândește pericolul infecțiilor de piele, inclusiv pecingine, negi sau impetigo (bășicuțe seroase și purulente care se sparg, formând cruste gălbui). Desigur, asta dacă nu se iau unele măsuri de precauție.

Acest pericol se datorează faptului că bacteriile, virușii și ciupercile care produc infecții ale pielii, se dezvoltă în locuri calde și umede, cum ar fi echipamentul de sport transpirat și dușurile sau vestiarele. Deși infecțiile pielii nu sunt un motiv pentru a renunța la sport, este important să urmați câțiva pași simpli pentru a evita germenii în timp ce vă aflați la sala de gimnastică.

Ce trebuie să faci: 

Pentru a preveni infecțiile pielii la sala de sport, dermatologii recomandă următoarele sfaturi, publicate într-un articol ce poate fi citit AICI:

Purtați îmbrăcăminte care absoarbe umezeala. Asta vă va ajuta să vă păstrați pielea uscată și va preveni dezvoltarea germenilor.

Amintiți-vă să spălați echipamentul de sport după fiecare utilizare.

Întotdeauna purtați încălțăminte, în special când sunteți la piscină, la vestiar sau la duș. Păstrați o pereche de șlapi sau sandale în geanta în care purtați echipamentul de sport și nu călcați niciodată cu picioarele goale când sunteți la o sală de sport publică.

Acoperiți cu bandaj orice tăietură sau rană. Evitați folosirea saunei, a căzii de baie sau a saunei cu aburi, până când rănile sunt vindecate.

Dezinfectați aparatele de sport înainte de folosire. Curățați echipamentul cu șervețele dezinfectante sau cu spray. Pentru mai multă protecție, puteți folosi un prosop ca baieră între corpul dumneavoastră și suprafața aparatului de sport, cum este șaua bicicletei sau banda de antrenament. Dacă este posibil, asigurați-vă propriul echipament de sport, precum salteaua pentru yoga. Folosiți-o pe a dumneavoastră proprie, mai degrabă decât pe cea de la sală.

Spălați-vă și dezinfectați-vă mâinile imediat după ce ați terminat ora de sport. Faceți un duș cât de repede posibil. După duș, îmbrăcați-vă cu haine curate, inclusiv șosete și lenjerie. Niciodată nu împrumutați obiectele personale, precum prosopul sau lama de ras.

Fără tratament, infecțiile de piele se pot înrăutăți. Fiți vigilenți în ce privește aspectul pielii dumneavoastră, iar dacă obseervați semne ale unei infecții, precum durere, umflături, roșeață sau puroi, prezentați-vă imediat la medicul dermatolog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel