Intoleranța la zahăr, simptome și schimbări alimentare

Intoleranța la zahăr, cunoscută și sub denumirea de intoleranță la fructoză sau malabsorbție la zahăr, este o afecțiune digestivă care afectează aproape o treime din toți adulții, potrivit site-ului de...
Deoarece simptomele primare ale intoleranței la zahăr - inclusiv gaze, balonare, erupție, dureri abdominale și diaree - sunt similare cu cele ale sindromului colonului iritabil, intoleranță la lactoză, intoleranță la gluten și alte afecțiuni digestive, este important să căutați un diagnostic corect înainte de a face orice modificări majore la dieta, notează Livestrong.
Alimente de evitat
Unul dintre principalele moduri de a gestiona sau de a preveni simptomele intoleranței la zahăr este evitarea alimentelor și băuturilor cu conținut ridicat de fructoză, inclusiv fructe uscate, conserve, suc de fructe, mere și alte produse din fructe procesate.
Mierea, siropul de arțar și orice mâncare sau băutură procesată cu un conținut ridicat de zahăr - în special cele preparate cu sirop de porumb cu fructoză ridicată, inclusiv multe tipuri de sucuri - de asemenea, tind să fie slab tolerate. Fructele proaspete bogate în fructoză care pot fi problematice includ merele, perele, pepenele verde și mango.
Sparanghelul, anghinarea și roșiile sunt mai bogate în fructoză decât majoritatea legumelor și pot să nu fie bine tolerate, în timp ce alimentele care conțin fructane, inclusiv usturoi, praz, ceapă și produse din grâu integral, pot provoca simptome.
Alte considerente
Dacă vi s-a pus diagnosticul de intoleranță la zahăr, discutați cu un dietetician pentru a crea un plan alimentar care să abordeze problema fără a sacrifica alimentația. Conținutul de fructoză din alimentele procesate nu este întotdeauna ușor de descoperit fără îndrumări profesionale. În plus, multe fructe proaspete pot fi bine tolerate în porții mici, astfel încât evitarea lor nu este necesară. Consultați medicul dumneavoastră dacă o dietă cu conținut scăzut de fructoză nu vă atenuează simptomele - intoleranța la zahăr coexistă adesea cu o altă intoleranță alimentară sau alergie.
Reținerea flatulenței, efecte negative. Ce este reabsorbția pulmonară
Reținerea gazelor poate părea inofensivă, însă experții medicali avertizează asupra unor consecințe neașteptate și neplăcute.
Grăsimile saturate atacă intestinul în doar două zile
Alimentele care îți atacă intestinul. În doar două zile îl afectează complet.
Un simptom frecvent după masă poate semnala risc crescut de cancer mortal
Chisturile pancreatice, ce sunt și când devin canceroase. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Criterii de risc: durerea, icterul, markerii tumorali
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.
Un medic dezvăluie cele 7 boli care apar imediat după sărbători: Se agravează imediat
Un medic dezvăluie 7 boli care se agravează după sărbători. Mesele de sărbători pot face mai mult rău decât ai crede.
Cum poate dieta mediteraneană să ajute în gestionarea bolii inflamatorii intestinale. Reducerea inflamației intestinale printr-o alimentație corectă
Cât de periculoși sunt polipii de pe colon. Dr. Gabriela Lamatic: Nu resimte durere
Tulpina emergentă de E.coli non-O157, posibil factor declanșator al cancerului colorectal la adulții tineri
Acest aliment sănătos duce la CANCER. Medicii au constatat o explozie a cazurilor de cancer, iar acest aliment este incriminat.
Studiu: Eficiența combinată a simvastatinei și rifaximinei în tratarea cirozei hepatice severe
5 alimente care te balonează cel mai tare
Durerea de ficat: Cauze, simptome și când să ceri ajutor medical
Intoleranța la gluten și boala celiacă: semnul care face diferența. Nu-l mai ignora!
Glutenul: prieten sau dușman? Ce trebuie să știi despre intoleranța la gluten și boala celiacă înainte să renunți la pâine sau paste.
Asta îți schimbă totul în sănătatea intestinului. Reface flora intestinală
Asta îți schimbă totul în sănătatea intestinului. Descoperirea care te va surprinde complet. Reface flora intestinală.
Suplimentele alimentare, asociate cu riscuri hepatice. Pot duce la mari probleme de sănătate
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Când este recomandată colonoscopia. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Depinde ce găsim
Superalimente pentru detoxifierea ficatului. Cum previi boala ficatului gras non-alcoolic
Acestea sunt cele mai bune alimente care îți curăță ficatul. Previn și boala ficatului gras non-alcoolic.
Testul neinvaziv al hemoragiilor oculte, ce este. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Poate fi influențat
Legătura dintre bacteriile orale și riscul de cancer colorectal în funcție de localizare. Două bacterii cresc riscul de cancer colorectal
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Herniile abdominale: când trebuie operate și care sunt metodele actuale
Cancerul de pancreas, greu de diagnosticat. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Speranța de viață e mică. Moment dificil
Acest tip de cancer are o evoluție dramatică. Este diagnosticat târziu, iar speranța de viață a pacienților este redusă.
Chisturile pancreatice, preocupare în gastroenterologie. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Se malignizează. Nu toate trebuie operate
Aceste chisturi se pot transforma în cancer. Sunt o amenințare reală.
Vitamina B12, asociată cu prevenția pancreatitei acute
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
Cel mai simplu truc pentru a scăpa de balonare în 10 minute
Cel mai simplu truc pentru a scăpa de balonare în 10 minute. De ce trebuie să ții cont.