ÎPS Teodosie, AVERTISMENT pentru credincioși: Fructele de mare nu sunt de post. Sunt ființe! E lăcomie! VIDEO

Dana Lascu |
Data publicării:
Fructe de mare, creveți. Foto: Pixaabay
Fructe de mare, creveți. Foto: Pixaabay

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, are un mesaj pentru credincioșii ortodocși care cred că fructele de mare sunt alimente de post, precum consideră biserica din Grecia și cea din Rusia. 

Întrebat dacă fructele de mare pot fi considerate alimente de post, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a explicat prompt că nu.

„Este foarte limpede că nu sunt de post, pentru că acelea sunt niște ființe, chiar dacă nu au sânge, cum se spune.

E o argumentație falsă! Unde ați văzut sânge în lapte și în brânză. Nici vorbă de așa ceva. Aceea este un fel de șmecherie un fel de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie”, a spus ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea - Arhiepiscopia Tomisului.

Postul Paștelui a început pe 15 martie, durează 40 de zile și este cunoscut și sub numele de Postul Mare.  În postul Paștelui, organizarea evenimentelor în biserică, precum nunți sau botezuri, este interzisă. Nu se consumă carne, produse lactate, ouă și pește, cu excepţia zilelor de dezlegare. Urmatoarea dezlegare la pește este pe 25 aprilie, în Duminica Floriilor. 

Anul acesta, credincioșii ortodocșii vor celebra Paștele pe 2 mai.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel