De ce să mănânci kiwi cu tot cu coajă. Farmacist, dezvăluire incredibilă: Freacă kiwi-ul cu un burete de bucătărie curat sau cu un prosop umed
De ce să mănânci kiwi cu tot cu coajă. Un farmacist face o dezvăluire incredibilă. Știai asta?
În ultima vreme, mai mulți medici și farmaciști tineri au început să creeze conținut medical pe rețelele de socializare, conținut foarte apreciat de publicul larg.
Cu peste 370.000 de urmăritori pe TikTok, farmacistul Andreea Roman dezvăluie mai multe secrete despre sănătate.
Farmacistul a explicat de ce e bine să mănânci kiwi-u cu tot cu coajă, chiar dacă pentru mulți poate fi neplăcut sau chiar scârbos.
"Îți este lene să îți cureți kiwi?
Mănâncă-l cu coajă! Și astfel îi sporești și beneficiile", a spus Andreea Roman.

Kiwi - Foto: Freepik @atlascompany
"Am auzit acest sfat la foarte mulți doctori și nutriționiști, însă nu puteam să vă fac această recomandare fără să o testez înainte.
Așa că haideți să vă spun câteva lucruri foarte importante despre kiwi.
Coaja de kiwi este foarte nutritivă, având o concentrație mare de vitamina E, fibre și folat, adică vitamina B9.
Dacă vei mânca kiwi cu coajă vei crește aportul acestor nutrienți cu până la 30% - 50%.
Doi dintre principalii antioxidanți prezenți în fruct, adică vitamina E și vitamina C, se află într-o concentrație mai mare în coajă decât în fruct.
Consumul de kiwi aduce multiple beneficii organismului:
- îmbunătățește nivelul de colesterol
- scade tensiunea arterială
- îmbunătățește sistemul imunitar
- îmbunătățește digestia
- reduce constipația
- ajută la absorbția fierului.
Dacă totuși nu poți mânca fructul ca atare, poți freca acea coajă cu un burete de bucătărie curat sau cu un prosop umed pentru a îndepărta o parte din perișori", a spus Andreea Roman într-un video publicat pe TikTok.
Totuși, farmacistul subliniază că: "persoanele predispuse la alergii sau a dezvolta pietre la rinichi ar trebui să evite acest fruct și în special coaja acestuia".
@farmacistulonline Consumă kiwi cu tot cu coajă, pentru a ii spori beneficiile! Pe cat de bizar suna si crezi ca se va simti in gura, am testat si nu este chiar asa rau. Taiat cubulete, aproape ca nici nu se simt coaja si perisorii. Daca tot ai probleme sa il consumi cu coaja, il poti direct in blender si sa iti faci un smoothie delicios si in acelasi timp sa te bucuri si de beneficiile pe care le aduce coaja. ???? #farmacistulonline #pharmacistsoftiktok #pharmacist #farmacist #kiwi #kiwiskin #kiwi???? #invatapetiktok #fiiinformat #pharmacytok #medicaladvice #tipsandtricks ♬ Instrumen Sholawat Sedih - Yuda pratama
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
