De ce să mănânci kiwi cu tot cu coajă. Farmacist, dezvăluire incredibilă: Freacă kiwi-ul cu un burete de bucătărie curat sau cu un prosop umed
De ce să mănânci kiwi cu tot cu coajă. Un farmacist face o dezvăluire incredibilă. Știai asta?
În ultima vreme, mai mulți medici și farmaciști tineri au început să creeze conținut medical pe rețelele de socializare, conținut foarte apreciat de publicul larg.
Cu peste 370.000 de urmăritori pe TikTok, farmacistul Andreea Roman dezvăluie mai multe secrete despre sănătate.
Farmacistul a explicat de ce e bine să mănânci kiwi-u cu tot cu coajă, chiar dacă pentru mulți poate fi neplăcut sau chiar scârbos.
"Îți este lene să îți cureți kiwi?
Mănâncă-l cu coajă! Și astfel îi sporești și beneficiile", a spus Andreea Roman.

Kiwi - Foto: Freepik @atlascompany
"Am auzit acest sfat la foarte mulți doctori și nutriționiști, însă nu puteam să vă fac această recomandare fără să o testez înainte.
Așa că haideți să vă spun câteva lucruri foarte importante despre kiwi.
Coaja de kiwi este foarte nutritivă, având o concentrație mare de vitamina E, fibre și folat, adică vitamina B9.
Dacă vei mânca kiwi cu coajă vei crește aportul acestor nutrienți cu până la 30% - 50%.
Doi dintre principalii antioxidanți prezenți în fruct, adică vitamina E și vitamina C, se află într-o concentrație mai mare în coajă decât în fruct.
Consumul de kiwi aduce multiple beneficii organismului:
- îmbunătățește nivelul de colesterol
- scade tensiunea arterială
- îmbunătățește sistemul imunitar
- îmbunătățește digestia
- reduce constipația
- ajută la absorbția fierului.
Dacă totuși nu poți mânca fructul ca atare, poți freca acea coajă cu un burete de bucătărie curat sau cu un prosop umed pentru a îndepărta o parte din perișori", a spus Andreea Roman într-un video publicat pe TikTok.
Totuși, farmacistul subliniază că: "persoanele predispuse la alergii sau a dezvolta pietre la rinichi ar trebui să evite acest fruct și în special coaja acestuia".
@farmacistulonline Consumă kiwi cu tot cu coajă, pentru a ii spori beneficiile! Pe cat de bizar suna si crezi ca se va simti in gura, am testat si nu este chiar asa rau. Taiat cubulete, aproape ca nici nu se simt coaja si perisorii. Daca tot ai probleme sa il consumi cu coaja, il poti direct in blender si sa iti faci un smoothie delicios si in acelasi timp sa te bucuri si de beneficiile pe care le aduce coaja. ???? #farmacistulonline #pharmacistsoftiktok #pharmacist #farmacist #kiwi #kiwiskin #kiwi???? #invatapetiktok #fiiinformat #pharmacytok #medicaladvice #tipsandtricks ♬ Instrumen Sholawat Sedih - Yuda pratama
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
