La ce oră trebuie să te culci ca să te trezești plin de energie. Cum calculezi ora, ciclul celor 90 de MINUTE

La ce ora trebuie sa te culci ca sa te trezesti usor si plin de energie Foto: Pexels
La ce ora trebuie sa te culci ca sa te trezesti usor si plin de energie Foto: Pexels

Cum calculezi ora la care trebuie să te trezești dacă vrei să ai multă energie.

Medicul Karan Raj a realizat mai multe studii prin care a demonstrat că putem calcula ora la care trebuie să ne culcăm, pentru a avea cât mai multă energie pe parcursul zilei.

Într-un videoclip publicat pe Internet, doctorul Karan Raj a dezvăluit care este secretul pentru a te trezi odihnit și a spus că trucul este cât se poate de simplu, dacă ne dorim să ne odihnim cât mai bine și să avem un nivel mare de energie.

Se pare că în spatele orelor de somn există, de fapt, o matematică ce ne poate furniza informații cât se poate de importante și utile.

Karan Raj susține că a studiat atent particularitățile somnului și a observat că stările de oboseală lipsa de energie nu au legătură doar cu numărul de ore dormite, ci mai degrabă cu faptul că o persoană și-a întrerupt ciclul de somn și bioritmul personal. 

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă noaptea. Avertismentul transmis de specialiști

Mai mult, potrivit acestuia, nu numărul de ore petrecute în pat contează, ci mai degrabă intervalul ales pentru somn.

Încă de când suntem mici ni se transmite ideea potrivit căreia "cine se scoală de dimineață departe ajunge" și nu de puține ori am fost sfătuiți să ne culcăm devreme, ca să fim odihniți. 

Medicul Karan Raj a explicat faptul că totul are legătură cu bioritmul fiecărei persoane.

Cum poți calcula cea mai potrivită oră de somn pentru tine?

 

"În fiecare seară, creierul unei persoane trece prin mai multe cicluri de somn. Fiecare ciclu începe cu un somn ușor, apoi se intră în somnul adânc, apare visul și apoi există un moment aproape de nivelul conștient, dacă nu chiar un moment de trezire. Fiecare dintre aceste cicluri durează 90 de minute.

Cel mai energizant și odihnit te vei simți atunci când te vei trezi la terminarea unui astfel de ciclu. Acest lucru se explică prin faptul că fix atunci ești cel mai aproape de starea conștientă, așa că, pentru a te trezi ușor și plin de energie, atunci trebuie să calculezi la ce oră vrei să te trezești, ținând cont de câte cicluri a câte 90 de minute trebuie să închei.

Dacă vrei să te trezești la ora 8 dimineața, atunci trebuie să calculezi câte cicluri de 90 de minute trebuie să dormi între trezire și culcare", a explicat medicul Karan Raj, potrivit Mirror.

Ceapa, "leacul băbesc" pentru nasul înfundat. Cum prepari picăturile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel