La dietă? Deserturi care nu îngrașă și sunt sănătoase

Dana Lascu |
Data publicării:
Minte în cea mai bună formă: o dietă sănătoasă ajută întotdeauna
Minte în cea mai bună formă: o dietă sănătoasă ajută întotdeauna

Când ești la dietă e cel mai greu să reziști unui desert dulce și gustos. Există însă variante de desert care nu-ți strică dieta, nu adaugă centimetri în jurul taliei tale și sunt din categoria „sănătoase”. Iată ce recomandă nutriționiștii: 

Iaurt cu fructe de pădure

Este un desert clasic, poate fi și o variantă perfectă de mic dejun. Fructele de pădure sunt dulce-acrișoare, suculente și au un conținut scăzut de calorii. Au, de asemenea, mulți nutrienți sănătoși pentru inimă, cum ar fi antioxidanți și fibre. Se pot servi într-un iaurt cu conținut scăzut de grăsime, fără adaos de zahăr, dar se pot adăuga câteva nuci sau sâmburi, poate și o linguriță de miere, spun nutriționiștii din echipa WebMD.com. O variantă bună e să înghețați amestecul, ca să arate ca o înghețată!

Înghețată din fructe congelate

Dacă tot vorbeam de așa ceva, faceți-vă propria înghețată pentru a evita sau, cel puțin, a limita, zahărul adăugat. E simplu, alegeți ce fructe vă plac, le faceți cremă și le înghețați sau combinați cremă cu feliuțe de fructe și le congelați în forme de înghețată. În acest fel, veți obține în continuare fibre și alte substanțe nutritive și vă veți satisface nevoia de dulce.

Ciocolata neagră

Bucurați-vă de vreo 30 de grame de ciocolară neagră de câteva ori pe săptămână. Nu este așa rău pentru dieta dvs. cum ați putea crede. Are mai puțin zahăr și mai multă cacao decât ciocolata de lapte, spre exemplu. Asta înseamnă mai puține calorii, dar mai multe substanțe nutritive precum flavonoidele. Pentru cel mai mare beneficiu, căutați conținut de cacao de 70% sau mai mult, dar rețineți că și cacao conține cafeină.

Măr copt

E perfect făcut la tavă, cu nucă îndesată în el și o linguriță de miere (cu sau fără scorțișoară) turnată pe deasura. Puteți încerca și o plăcintă de măr, dar realizată din măr copt făcut cremă amestecat cu nuci zdrăbitemărunt, pe pat de cereale integrale. Coacerea merelor scoate la iveală dulceața lor naturală. Ovăzul (sau alte cereale integrale) și nucile adaugă fibre și grăsimi sănătoase.

Fructe cu brânză

Încercați-l combinație în loc de desert. Dulceața naturală a fructelor se combină bine cu cremozitatea brân zei dulci de vacă sau de capră. Puteți încerca cu smochine sau mere. Totuși, atenție la mărimea porției! Porția normală are 150 de grame, nu jumătate de kilogram!

Banane înghețate acoperite cu ciocolată

Acest desert pare fantezist și indulgent, dar este destul de simplu de făcut și nu e atât de rău pentru dietă. Înghețați niște felii de banane, apoi le tăvăliți în ciocolată neagră topită și, ulterior, în nuci zdrăbite mic. Apoi puneți-le înapoi în congelator până după masă. Bucurați-vă de două sau trei felii (aproximativ 70 de calorii în total), dar nu mai mult de atât la o masă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel