La zi, în medicină. Vaccinul împotriva VSR oferă rezultate bune. Un sirop de tuse pentru copii este retras din cauza unei substanțe toxice

stiri medicale - Foto: Freepik @eyeem
stiri medicale - Foto: Freepik @eyeem

Ce se întâmplă în lumea medicală mondială azi, 11 aprilie. Știri importante din zona farma.

SUA acuză Regeneron de raportare frauduloasă a prețurilor pentru medicamentul pentru ochi

Departamentul de Justiție al SUA a acuzat miercuri Regeneron Pharmaceuticals că a manipulat procesul de stabilire a prețurilor medicamentelor de către Medicare prin umflarea prețului mediu de vânzare pentru Eylea, medicamentul său scump împotriva degenerescenței maculare. Departamentul, într-o plângere depusă la tribunalul federal din Boston, a susținut că producătorul de medicamente a omis ani de zile să raporteze modul în care a plătit sute de milioane de dolari pentru a subvenționa achizițiile de Eylea prin rambursarea distribuitorilor de medicamente pentru taxele de procesare a cardurilor de credit, potrivit Reuters.

Vaccinul Pfizer împotriva VSR îndeplinește obiectivele în cadrul unui studiu efectuat pe adulți cu risc ridicat cu vârsta sub 60 de ani

Pfizer a declarat marți că vaccinul său împotriva virusului sincițial respirator (RSV), Abrysvo, a fost bine tolerat și a generat un răspuns imunitar la adulții cu risc ridicat cu vârsta sub 60 de ani, similar cu cel de la adulții mai în vârstă, pentru care vaccinul este deja aprobat. Pfizer a precizat că intenționează să prezinte concluziile studiului pentru a solicita o aprobare extinsă a vaccinului la adulții cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, dar nu a oferit un termen pentru momentul în care se așteaptă ca datele să fie luate în considerare de autoritățile de reglementare.

Consumul de droguri din Cuba este în creștere, în special în rândul tinerilor

Cuba a declarat miercuri că consumul ilegal de droguri este în creștere pe insula din Caraibe, o lovitură pentru națiunea condusă de comuniști care s-a mândrit timp de decenii cu controlul traficului și consumului ilicit de narcotice. Un oficial din domeniul sănătății a declarat că insula se străduiește să "controleze și să țină sub control" consumul tot mai mare de droguri, în special în rândul tinerilor, dar a recunoscut că există deficiențe pe fondul unei crize economice tot mai grave.

Vertex Pharma mizează pe tratamentul bolilor de rinichi prin tranzacția de 4,9 miliarde de dolari cu Alpine Immune

Vertex Pharmaceuticals va cumpăra Alpine Immune Sciences pentru aproximativ 4,9 miliarde de dolari în numerar, obținând astfel acces la tratamentul firmei de biotehnologie pentru o boală autoimună a rinichilor, au anunțat miercuri companiile. Tranzacția evaluează fiecare acțiune a Alpine la 65 de dolari, reprezentând o primă de aproximativ 67% față de închiderea acțiunilor de marți, cu o zi înainte ca Bloomberg News să anunțe că firma ia în considerare opțiuni după ce a atras interesul pentru preluare.

Hotărârea din Arizona pune avortul în centrul alegerilor prezidențiale din 2024

Democrații nu au pierdut prea mult timp pentru a profita de decizia de marți a instanței supreme din Arizona, care a confirmat o interdicție a avortului veche de 160 de ani, organizând conferințe de presă în statele cu șanse de succes din întreaga țară și acuzându-l pe fostul președinte republican Donald Trump de eliminarea dreptului la avort la nivel național. Decizia Curții Supreme conservatoare din Arizona a trimis o undă de șoc în acest stat de luptă, care este pregătit să joace un rol esențial în alegerile prezidențiale din noiembrie, găzduind în același timp una dintre cele mai importante curse pentru Senat din țară.

Nigeria recheamă siropul de tuse pentru copii J&J din cauza unei substanțe toxice

Autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din Nigeria recheamă un lot de sirop de tuse pentru copii de la Johnson & Johnson după ce a descoperit un nivel inacceptabil de ridicat al unei substanțe toxice potențial fatale, a anunțat miercuri autoritatea de reglementare. Testele de laborator efectuate pe Benylin Paediatric au arătat un nivel ridicat de dietilenglicol, care a fost asociat cu moartea a zeci de copii.

Mai multe produse, mai puține lactate pentru familiile cu venituri mici, conform modificărilor aduse programului de nutriție din SUA

Aproape 7 milioane de femei și copii cu venituri mici vor putea cumpăra mai multe fructe și legume, dar mai puține lactate, după ce Departamentul american al Agriculturii a finalizat marți modificările aduse unui program federal de nutriție cheie. Actualizările la Programul special de nutriție suplimentară pentru femei, sugari și copii (WIC), primele din 2014, au fost făcute pentru a alinia mai bine pachetele de alimente ale programului cu cele mai bune științe dietetice, a declarat USDA.

Acțiunile Philips cresc în urma acordului final din SUA privind aparatele de apnee în somn

Philips a anunțat principalii termeni ai unui acord la care a ajuns în ianuarie cu guvernul SUA privind noile sale aparate de apnee în somn, care a costat deja compania peste 360 de milioane de euro în trimestrul patru din 2023, ceea ce a dus la creșterea acțiunilor sale cu aproape 3% miercuri. Philips a declarat că a ajuns la ceea ce se numește un decret de consimțământ care precizează îmbunătățirile pe care trebuie să le facă la fabricile sale Respironics din Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel