Lămâia: 5 moduri în care o poți folosi pentru pierderea în greutate

Angela Sabău |
Data publicării:
Apa cu lămâie        Foto: Pixabay
Apa cu lămâie Foto: Pixabay

Lămâia este unul dinte cele mai valoroase fructe și, dincolo de aroma delicioasă, poate ajuta la pierderea în greutate.

Lămâile, acidulate și aromate, nu numai că aduc beneficii pentru sănătatea generală, ci acționează și ca un ingredient pentru a stimula pierderea în greutate. O picătură sau două de lămâie în dieta zilnică este suficientă pentru a-ți oferi multiple beneficii pentru sănătate.

Au un conținut scăzut de zahăr, calorii și sunt uimitoare pentru digestie.

Sucul de lămâie este o băutură răcoritoare de vară pe care oricui îi place să o bea ca băutură de bază.

Lucrul bun despre lămâie este că este un ingredient versatil care poate fi adăugat în dietă în mai multe moduri, pentru a beneficia de o sănătate generală și pentru a stimula pierderea în greutate. Doar o lămâie conține vitamina C pentru o jumătate de zi, care scade nivelul de cortizol, un hormon de stres care declanșează foamea și depozitarea grăsimilor.

Acestea sunt cele 5 moduri prin care poți folosi sucul de lămâie în dieta zilnică, pentru a elimina acele calorii suplimentare.

Apa cu lămâie

Băutura perfectă, apa cu lămâie este remediul ce aduce beneficii generale pentru sănătate. Nu numai că detoxifică organismul, dar antioxidanții prezenți în lămâie au efecte multiple asupra tulburărilor metabolice. Sucul de lămâie în apă călduță poate fi luat dimineața devreme pentru o piele bună și o digestie bună.

Ceai verde cu lămâie

Ceaiul verde cu lămâie este cunoscut că stimulează pierderea în greutate. În medie, 2-3 căni în fiecare zi, cu picături de lămâie în ea, vă vor tonifia corpul.

Suc de lămâie în salate

Stoarceți o cantitate suficientă de suc de lămâie în salate. Nu numai că vă oferă un gust aromat și acidulat, dar acționează și ca un ingredient puternic pentru pierderea în greutate.

Legume prăjite cu lămâie

Legumele sunt pline de nutrienți și, prin adăugarea unui strop de suc de lămâie, le va oferi legumelor o aromă acidulată. Adăugarea sucului de lămâie în legume este abordarea ideală pentru a stimula pierderea în greutate și pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală.

Pui cu lămâie

Sucul de lămâie poate fi folosit pentru a marina carnea, este folosit pentru a înmuia și frăgezi carnea. Rețeta de pui cu lămâie folosește sucul de lămâie ca ingredient cheie pentru a face o crustă crocantă puiului. Este potrivit pentru pasionații de fitness și cu siguranță are mai puține calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel