Cum să mănânci burgerii fără a te îngrășa. Cori Grămescu, truc: Abordarea flexibilă ne va duce mult mai departe decât ne imaginăm

Cum să mănânci burgerii fără a te îngrășa. Cori Grămescu vine cu un truc prețios.
Cum să mănânci burgerii fără a te îngrășa. Schimbarea de abordare în alimentație, adoptând o perspectivă mai flexibilă, este, într-adevăr, o modalitate eficientă de a atinge obiectivele legate de slăbire sau de menținerea unei diete sănătoase pe termen lung.
Renunțarea la gândirea de tip ”totul sau nimic” poate face procesul mai ușor de gestionat și mai sustenabil. Un exemplu bun de a face acest lucru este să găsești modalități de a adapta mâncărurile preferate într-un mod mai sănătos.
Abordarea flexibilă în alimentație și găsirea de modalități de a face schimburi sănătoase în alimentație, precum burgerul în salată, pot ajuta la atingerea obiectivelor tale de slăbire sau de menținere a unei diete sănătoase, fără a renunța complet la plăcerea de a mânca mâncăruri apetisante.
Cum să mănânci burgerii fără a te îngrășa
Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a împărtășit un truc simplu prin care te poți bucura de burgeri fără a pune kilograme nedorite pe corp.
”În momentul în care ne propunem să facem schimbări în alimentaţia noastră, abordarea flexibilă ne va duce mult mai departe decât ne imaginăm şi e mult mai eficientă decât o gândire de tip ”totul sau nimic”.
Burgerii, deşi sunt printre preparatele pe care eu personal le ador, au multe calorii şi asta îi face greu de integrat în obiectivele de slăbire. Un gest simplu pe care îl puteţi face este să renunţaţi la chiflă în favoarea unui burger în salată, care din start vă economiseşte aproape 250 de kcal.
În acest fel, un burger în salata atinge targetul caloric inclusiv pentru o masă de slăbire, iar voi puteţi să vă bucuraţi de o bună parte din plăcerea de a mânca burgeri”, spune Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, pe pagina sa de Facebook.
Vezi și: Bolile pe care le cauzează stresul. Cele 8 metode care te pot ajuta să le previi
Cum te poți bucura de preparatele preferate fără a adăuga kilograme în plus
Atunci când ești la dietă, poți să continui să te bucuri de burgeri, dar este important să faci alegeri mai sănătoase și să controlezi porțiile pentru a te asigura că îndeplinești obiectivele tale de slăbire sau de menținere a greutății.
Alege o chiflă integrală sau fără gluten: Înlocuiește chifla albă sau cu multe calorii cu una integrală sau fără gluten. Aceste tipuri de chifle au mai puține calorii și conțin mai mulți nutrienți, potrivit Live Strong.
Dacă poți, alege o variantă de burger cu carne slabă, cum ar fi pui sau curcan, sau chiar o variantă vegetariană cu o bază de legume. Evită burgerii cu carne de vită foarte grasă.
Umple burgerul cu legume proaspete, cum ar fi frunze de salată, roșii, ceapă, ardei sau ciuperci. Acestea adaugă nutrienți, fibre și volum fără aportul suplimentar de calorii.
Vezi și: 9 metode să faci mai multă mișcare. Ce să faci dacă ești în criză de timp
Sosurile, maioneza și ketchupul pot adăuga calorii și zaharuri. Încearcă să limitezi sau să eviți acestea sau să optezi pentru variante mai sănătoase, precum muștarul sau sosurile făcute în casă cu ingrediente mai sănătoase.
Poți să îți satisfaci pofta de burger și să rămâi la obiectivele tale calorice prin alegerea unui burger mai mic sau prin a mânca doar jumătate dintr-un burger mai mare. Nu uita că dimensiunea porției este importantă.
În loc de cartofi prăjiți sau alte garnituri bogate în grăsimi, alege opțiuni mai sănătoase, precum cartofi dulci copti, o salată de legume sau chiar legume la grătar.
Poți să prepari burgerii acasă, astfel încât să ai control total asupra ingredientelor și a porțiilor.
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Rețeta de smoothie care te dezumflă după masa de Paște. Iți dă energie rapid și reglează tranzitul intestinal
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.