Laptele de măgăriță, superalimentul cu beneficii pentru sănătate. Are 60 de ori mai multă vitamină C decât cel de vacă
Laptele de măgăriță. Ce beneficii are și cum ne ajută întregul organism.
Laptele de măgăriță este singurul care se apropie ca proprietăţi de cel matern. Acest lapte are de 60 de ori mai multă vitamină C decât cel de vacă, este bogat în vitaminele B, D12 şi E, în minerale şi proteine.
Indicat persoanelor care suferă de intoleranță la lactoză
Laptele de măgăriță întărește imunitatea, ajută în tratare bronșitei și astmului infantil și este benefic femeilor la menopauză.
"Este foarte indicat pentru persoanele care au intoleranţă la lactoză. Este foarte indicat pentru cei care au sistemul imunitar scăzut, pentru cei au alergii, fiind mult mai tolerat decât laptele de soia sau laptele din celelalte tipuri de oleginoase. Este un superaliment din punct de vedere nutritiv”, explică Lioara Ciugudean, nutriţionist, pe blogul său.
Beneficii
Laptele de măgăriţă este singurul tip de lapte de mamifer care poate fi băut crud. Specialiştii spun produsul are calităţi asemănătoare cu cel matern şi este recomandat în tratamentul mai multor afecţiuni, printre care tuse, alergii şi infecţii gastrointestinale.
- Conține 4 tipuri de antibiotice naturale, care se mai găsesc doar în laptele matern.
- Conține lizozimă, lactoperioxidază, lactoferină și imunoglobulină fiind atât de apropiat laptelui de mamă este un substitut perfect al formulelor de lapte praf
- Bogat în calciu, conține de 46 de ori mai multă vitamina C decât laptele de vacă și de patru ori mai mult fier
- Previne infecțiile gastrointestinale, reface microbiomul
- Ideal în dieta copiilor care au alergie la proteina laptelui de vacă, alergii încrucișate ori alergii multiple
- Întărește sistemul imunitar
- Ameliorează tusea și astmul
- Sănătos pentru inimă și creier, fiind bogat în omega 3 și omega 6, acizi grași esențiali, pe care îi găsim în uleiul de pește
- Scade colesterolul
- Reglează tensiunea
- Întărește oasele și dinții
- Vindecă pielea atopică
- Încetinește efectele îmbătrânirii
- Reduce efectele sindromului premenstrual și ale menopauzei
Studii
Conform Research Gate s-a ajuns la concluzia că laptele de măgăriță previne întărirea arterelor. Aceasta datorită capacității sale de a dilata vasele de sânge. În plus, poate trata boli comune, dar poate ajuta și în tratamentul unor boli complexe.
Laptele de măgăriță este bogat în aminoacizi și în seleniu. De asemenea, ajută la prevenirea leziunilor radicalilor liberi și este important în detoxifierea ficatului.
Laptele de măgăriță e bogat în vitamine (A, D și E), minerale (calciu și fosfor) și toți aminoacizii esențiali necesari pentru stimularea metabolismului. Scăzând astfel colesterolul și trigliceridele la pacienții cardiaci.
Acest lapte conține proteina imunoglobulină, care acționează ca un anti-corp și îmbunătățește sistemul imunitar. S-a dovedit că substanțele naturale găsite în laptele de măgăriță cresc imunitatea la persoanele cu afecțiuni precum astm, eczemă sau psoriazis.
-
-
Buze crăpate: ce vitamină îți lipsește din organism?27.12.2025, 17:05
-
De ce să bei apă imediat după ce te trezești27.12.2025, 14:22
-
7 sfaturi să te pui pe primul loc27.12.2025, 12:58
-
Cât de des trebuie să schimbi lenjeria de pat?27.12.2025, 11:52
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
