Laptele pus în ceai face MINUNI pentru sănătate. Dr. Mihaela Bilic: “Fierul rămâne neafectat” / FOTO

Cătălina Burghelea / 04 feb 2021 / 09:19
Ceai negru   FOTO pexels
Ceai negru FOTO pexels

De ce să pui lapte în cafea?

Deși poate părea o combinație nu tocmai atrăgătoare, argumentul din spatele acestui obicei ține de sănătate. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit adevăratul motiv al combinației ceai-lapte. 

"Argumentele din spatele obiceiurilor

DE CE englezii pun lapte în ceai? Ca să blocheze efectul taninurilor!

Unele obiceiuri sau combinații alimentare par curioase, însă întotdeauna în spatele unei tradiții se ascunde un argument nutrițional real. Taninurile sunt substanțe cu efect antioxidant prezente în ceai, cafea, fructele de culoare închisă și vinul roșu.

În principiu ele au efecte benefice antioxidante, însă ceaiul negru are un inconvenient: blochează absorbția fierului. O ceașcă de ceai băută în timpul mesei scade cu 10-60% absorția de fier din alimente sau suplimente pe o perioadă de 45 minute.

Ceaiul negru este cel mai puternic inhibitor al absorbției fierului, efect pe care ceaiul verde sau cafeaua nu îl are.

Cum putem scăpa de acest inconvenient? Punând lapte în ceai, după metoda englezească. Taninurile se vor lega de proteinele din lapte și în felul acesta fierul rămâne neafectat. Altă soluție ar fi să evităm să bem ceai atunci când consumăm produse bogate în fier: carne, pește, ficat, legume cu frunze verzi (spanac, pătrunjel).", a scris medicul pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy