Laudele profesorilor îmbunătățesc cu 30% performanțele elevilor

Cu cât profesorul de școală elementară utilizează mai mult lauda în locul pedepsei, cu atât mai mult copilul va rămâne concentrat pe munca școlară și lecțiile din sala de clasă.

„Pe măsură ce încurajările profesorilor cresc, performanța studenților crește și ea", a declarat autorul principal Paul Caldarella, profesor în departamentul de consiliere, psihologie și educație specială al Brigham Young University.

Mai mult, potrivit acestuia, cu cât un profesor îi lăuda mai mult decât să-i certe - cu atât copiii au rămas concentrați pe lecțiile lor, relatează CNN.

Lauda este cheia

Cercetările anterioare au demonstrat în mod constant faptul că lauda este cea mai simplă strategie de comportament pe care un profesor o poate folosi atât pentru a consolida și recunoaște un comportament bun al elevului. Acest lucru, arată studiile, este apoi legat direct de scorurile academice și reușite sociale mai bune.

Pe de altă parte, mustrările cresc comportamentul greșit al elevilor și lipsa de dorință de a respecta instrucțiunile.
În ciuda conexiunilor clare, școlile nu au cunoscut o mare schimbare în utilizarea laudelor în clasă. De fapt, laudele profesorului tind să scadă odată cu înaintarea în vârstă a copiilor, în timp ce utilizarea mustrărilor crește.

Nu este realist să vă imaginați că un profesor nu folosește niciodată o mustrare; chiar și cel mai pozitiv profesor va trebui să oprească rapid un comportament extrem greșit. Cu toate acestea, studiile arată că păstrarea acestora la un nivel minim funcționează cel mai bine.
De fapt, educatorii sugerează de obicei un raport de laudă-mustrare 3: 1 sau 4: 1. Aceasta înseamnă că pentru fiecare mustrare, un profesor trebuie să ofere trei sau patru încurajări pozitive. Cu toate acestea, s-au făcut puține cercetări cu privire la faptul că acest raport a fost cu adevărat eficient, a spus Caldarella.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista Educational Psychology.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel