Legătura incredibilă dintre boala Parkinson și sistemul digestiv. Descoperire cheie

Mai multe studii medicale au descoperit o legătură între boala neurodegenerativă Parkinson și tractul intestinal. După cum a raportat Scientific American, se pare că boala Parkinson nu începe neapărat în creier. Mai degrabă, cercetătorii au început să demonstreze că legătura dintre intestin și creier, care trece prin nervul vag, poate juca un rol cheie în dezvoltarea acestei boli de temut.

Într-adevăr, legătura dintre intestine și sănătatea mintală pare a fi atât de puternică încât unii cercetători au sugerat, încă de acum cinci ani, că probioticele ar putea într-o bună zi să înlocuiască medicamentele antidepresive. Două specii, în special, Lactobacillus helveticus și Bifdobacterium longum, par să aibă o influență calmantă. Altele pot avea efecte similare, deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a le identifica.

Parkinson este o boală ce afectează o jumătate de milion de oameni din SUA și 70.000 de români

Cele mai recente studii despre nervul vag și legăturile sale cu creierul sugerează că leziunile care conțin așa numitele alfa-synuclean și găsite la persoanele cu Parkinson pot contribui la boală atunci când leziunile migrează spre creier.

Acest studiu ar trebui să ducă la optimizarea florei intestinale, care este de o importanță critică pentru o sănătate bună și bunăstare mintală. Restabilirea intestinală a bacteriilor benefice este esențială pentru menținerea unui echilibru adecvat, deoarece bacteriile bune ajută la menținerea sub control a microbilor patogeni și a ciupercilor, împiedicându-le să preia controlul.

Pentru un impact semnificativ asupra microbiomei intestinului, consumarea regulată a alimentelor tradiționale fermentate este cea mai ușoară, mai eficientă și mai puțin costisitoare alegeri. Alimente precum kefir, natto (soia fermentată), napi, vinete, castraveți, ceapă, morcovi, sunt cele mai indicate.

Din moment ce devine din ce în ce mai clar că antibioticele, substanțele chimice toxice, zaharurile și alte produse alimentare au un impact negativ asupra florei intestinale, este de asemenea important să încerci să mănânci doar alimente întregi, neprelucrate, cu fructoză puțină sau deloc și să eviți antibioticele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel