
Datorită conținutului mare de fibre, vitamine, minerale și proteine de bună calitate, fasolea, indiferent dacă e roșie, albă sau neagră, este considerată unul dintre cele mai sănătoase alimente și are...
Iată cele mai importante beneficii ale fasolei:
Îmbunătățește digestia
Un deficit de fibre în alimentație poate duce atât la constipație, cât și la diabet zaharat sau o serie de afecțiuni cardiovasculare. Fasolea, datorită conținutului ridicat de fibre, ajută la o digestie sănătoasă, reglează tranzitul intestinal și contribuie la menținerea sănătății colonului.
Protejează inima
Pentru că este săracă în grăsimi, fasolea contribuie la scăderea tensiunii arteriale și astfel poate reduce semnificativ riscul apariției bolilor cardiovasculare, reducând nivelul colesterolului rău.
Combate anemia
Pentru că este un aliment bogat în fier, mineral prețios pentru cei ce suferă de anemie feriprivă, fasolea este un ajutor de nădejde dacă este consumată pe termen lung, cu moderație.
Puteți afla ce alte beneficii neașteptate mai are fasolea pentru sănătate, într-un articol pe Spectacola.ro
-
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment16.07.2025, 23:43
-
Cine scapă de plata CASS de la 1 septembrie16.07.2025, 22:35
-
-
Activitatea care îți protejează creierul. Previne uitarea16.07.2025, 20:10
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-