Alcoolul, declanșator al migrenei. Care e băutura cea mai „periculoasă”

Alcoolul pare a fi cel mai frecvent declanșator al migrenelor la pacienții care suferă de această afecțiune. Vinul roșu a fost raportat cel mai frecvent.
Într-un studiu al Jurnalului European de Neurologie efectuat pe 2.197 de pacienți care se confruntă cu migrene s-a constatat că băuturile alcoolice au fost raportate ca declanșator la 35,6 la sută dintre participanți.
În plus, peste 25% dintre pacienții cu migrenă care au încetat să consume alcool au făcut acest lucru din cauza efectelor declanșatoare presupuse.
Vinul, în special vinul roșu (77,8% dintre participanți), a fost recunoscut drept cel mai frecvent declanșator în rândul băuturilor alcoolice;
Debut rapid
Timpul de debut a fost rapid (mai puțin de trei ore) la o treime dintre pacienți și aproape 90% dintre pacienți au avut debut în mai puțin de 10 ore, independent de tipul de băutură alcoolică consumată.
Autorii au remarcat că poate fi dezbătut dacă alcoolul este în realitate sau un declanșator al migrenelor. Sunt necesare studii suplimentare pentru a descoperi această relație.
„Migrena declanșată de alcool apare rapid după consumul de băuturi alcoolice, ceea ce sugerează un mecanism diferit de o mahmureală normală”, a declarat autorul principal Dr. Gisela Terwindt, de la Centrul Medical al Universității Leiden, din Olanda.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Tratament naturist pentru diabet. Un medic dezvăluie rețeta care scade glicemia
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.