Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Cât timp se lasă ceaiul la infuzat și de ce nu este bine să lăsăm plicul prea mult timp în apă.
Ceaiul este una din băuturile cele mai des consumate în sezonul rece. Dar ce trebuie să știi despre modul în care se prepară acesta. Calitatea ceaiului depinde de timpul în care plicurile sunt lăsate la infuzat.
Iată ce spun specialiștii despre modul în care se prepară cel mai bun ceai.
Cu toții știm să ne preparăm un ceai. Dacă folosim ceai la plicuri cu siguranță le lăsăm la infuzat câteva minute. Dar, totuși, ce înseamnă câteva minute, potrivit specialiștilor. Și, mai important, care este ordinea în care se pun ingredientele.
În primul rând trebuie să punem plicul de ceai în cană. Apoi, fierbem apa și o turnăm peste plicul de ceai. Aici, specialiștii susțin că plicul se lasă la infuzat între 3 și 5 minute, potrivit The Tea Detectives.
Pentru a obține cea mai mare cantitate de aromă și beneficii, plicul de ceai se lasă într-o ceașcă de apă clocotită timp de cel puțin trei minute. Înainte de a pune plicul de ceai în ceașcă, scuturați-l ușor pentru a-i elibera toate aromele.
Acest lucru va permite apei să treacă mai ușor prin frunzele de ceai și să îi sporească aroma.
Nu există nici un pericol dacă infuzați pentru o perioadă îndelungată de timp plicurile de ceai. Dar, cu toate acestea, infuzarea ceaiului pentru o perioadă excesiv de lungă de timp îi poate da o aromă oarecum amară și produce o senzație astringentă. În plus, are potențialul de a lăsa pete pe dinți sau pe ceașcă. Dacă așteptați mult mai mult, taninurile din ceai vor fi eliberate și vor avea un gust aspru.
Majoritatea experților în ceai recomandă infuzarea frunzelor de ceai pentru un timp de aproximativ 5 până la 7 minute.
În timpul procesului de infuzare, ceaiul trebuie întotdeauna acoperit. După ce au fost acoperite, frunzele de ceai se vor desfășura în mod corect. Astfel, acestea vor elibera toate aromele.
Pungile de ceai trebuie lăsate în apă fierbinte timp de trei până la cinci minute. Dacă vă place ceaiul care are o arumă mai intensă, atunci înmuiați două pliculețe de ceai în același timp sau înmuiați unul după altul timp de trei până la cinci minute fiecare. Folosind pliculețe de ceai tip piramidă poate oferi o aromă mai puternică deoarece acestea oferă o mai bună circulație a apei în jurul ceaiului.
Vezi și: Atacul de cord, semnul din talpă la care să fii atent. Medic: Există ceva diabolic
Cu toții avem tendința de a stoarce plicurile de ceai după ce acestea au fost infuzate. Numai că este total greșit, spun specialiștii. Iată de ce nu ar trebui niciodată să mai stoarceți o pungă de ceai:
Amărăciune. Prezența acidului tanic va face ca ceaiul să devină amar, dacă stoarceți plicul de ceai.
Contează și temperatura apei. Temperatura apei este un alt factor de luat în considerare atunci când faceți ceai. Temperatura ridicată a apei creează mai multă energie cinetică, ceea ce încurajează compușii să se dizolve.
"Căldura te ajută să extragi compușii din frunzele de ceai", spune Shengmin Sang, cercetător la Universitatea de Stat A&T din Carolina de Nord, care studiază chimia ceaiului, pentru Mental Floss.
Vezi și: Căsnicia, factor de risc pentru o boală care afectează milioane de oameni. Cum o poți preveni
Infuziile de ceai din plante oferă avantaje semnificative pentru sănătatea cuiva, deoarece sunt ambalate cu o gamă largă de minerale, vitamine și antioxidanți. Aceste infuzii de ceai au potențialul de a contribui la sănătatea cuiva într-o varietate de moduri, inclusiv relaxare, scăderea disconfortului, îmbunătățirea sistemului digestiv, pierderea în greutate și un impuls pentru sistemul imunitar.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.