Ce se întâmplă când mănânci usturoi crud. Ce efecte are asupra organismului
Ce se întâmplă când mănânci usturoi crud. Ce efecte are asupra organismului.
Ce se întâmplă când mănânci usturoi crud. Un cățel de usturoi este unul dintre ingredientele pe care fiecare bucătărie trebuie să le aibă. Pe lângă faptul că are o aromă unică, are și beneficii puternice pentru sănătate, usturoiul este un membru al familiei cepei care conține un compus puternic de sulf numit alicină.
Alicina din usturoi prezintă o activitate antioxidantă puternică și are capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi dăunători din organism. Nu e de mirare, că usturoiul este folosit într-o mare varietate de produse, inclusiv extracte, uleiuri, pulberi și usturoi proaspăt crud sau gătit.
Usturoiul este, de asemenea, popular pentru a îmbunătăți funcția imunitară și unii cercetători în domeniul cancerului au acordat atenție acestui ingredient. Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de usturoi vă vor spune mai multe despre beneficiile uimitoare ale usturoiului.
Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi crud
Întrebarea este: poți mânca usturoi crud? Usturoiul este de obicei gătit sau folosit sub formă de pulbere. Cu toate acestea, acesta poate fi savurat crud, de asemenea. Când este crud, are o aromă mai puternică și mai înțepătoare, astfel încât să poată fi consumat în siguranță și aduce un plus de savoare felurilor de mâncare în care este încorporat.
Să verificăm aceste beneficii pentru sănătate ale usturoiului crud care te-ar putea surprinde.
Vezi și: Qatar. De ce e bine să te uiți la meciurile de fotbal. Beneficiile uimitoare pe care le vei simți
Îmbunătățirea imunității
Există mai multe studii care arată că usturoiul poate ajuta la scăderea inflamației. În plus, de asemenea, ajută la stimularea funcției imunitare datorită conținutului ridicat de antioxidanți și compuși care conțin sulf numiți alicină, potrivit Dr. Health Benefits.
Reducerea tensiunii arteriale
Pe lângă stimularea sistemului imunitar, compușii activi din usturoi sunt, de asemenea, sunt capabili să reducă tensiunea arterială sau hipertensiunea arterială. De asemenea, ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare cauzate de hipertensiune arterială, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral.
Îmbunătățirea performanței fizice
Dacă vă confruntați frecvent cu oboseală după muncă, atunci puteți consuma usturoi. Usturoiul poate reduce oboseala și îmbunătăți performanța atletică, precum și capacitatea fizică. În antichitate, a fost folosit de muncitori și sportivi olimpici din Grecia antică pentru a-și îmbunătăți performanța fizică.
Detoxifierea metalelor grele din organism
Compușii de sulf din usturoi, în special atunci când este consumat în doze mari, s-au dovedit a lupta împotriva toxicității metalelor grele.
Vezi și: Durerea de cap, factori banali care o pot declanșa. La unii nici nu te-ai fi așteptat
Stabilizarea nivelului de zahăr din sânge
Nivelul glicemiei poate fi redus prin consumul de usturoi atât la persoanele cu, cât și la cele fără diabet. Consumul de usturoi crud este eficient la pacienții diabetici, în special când îl consumă mai mult de 3 luni.
Proprietatea antiinflamatorie în usturoi ajută sângele să curgă mai ușor prin organism. Există unele studii care arată că tensiunea arterială a participantului a fost redusă cu 10% atunci când a consumat suplimente de usturoi.
Reducerea nivelului de colesterol
Nu numai nivelul de zahăr, usturoiul ajută, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol. Ca urmare, reduce, de asemenea, riscul de a avea boli de inimă. Cu toate acestea, scăderea nivelului de colesterol nu se poate face numai prin consumul de usturoi. Nu este instant, deoarece este nevoie de un timp pentru a experimenta beneficiul usturoiului.
Combaterea răcelii și gripei
După cum s-a explicat anterior, consumul de usturoi poate stimula sistemul imunitar. Când sistemul imunitar este întărit, atunci severitatea și durata simptomelor de răceală și gripă pot fi reduse. Chiar dacă nu vă place să consumați usturoi crud, puteți adăuga unele la mese atunci când simțiți că vă paște o răceală.
Vezi și: Laptele, nutrient esențial. Cât și cum ar trebui să îi consumi. Ce se întâmplă dacă bei prea mult
Promovarea oaselor mai puternice
Adăugarea unei doze zilnice de usturoi este utilă pentru a reduce riscul de a face osteoporoză și osteoartrită. Există unele dovezi care arată că consumul de usturoi ar putea ajuta la reducerea pierderii osoase, deoarece crește nivelul de estrogen la femei.
Cu toate acestea, rețineți că consumul de usturoi crud nu este singura modalitate de a avea un impact real asupra densității osoase. Încă mai trebuie să consumați și alte alimente sănătoase, cum ar fi produsele lactate, legumele cu frunze verzi, peștele și nucile.
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
