Ce se întâmplă când mănânci usturoi crud. Ce efecte are asupra organismului

Ce se întâmplă când mănânci usturoi crud. Ce efecte are asupra organismului.
Ce se întâmplă când mănânci usturoi crud. Un cățel de usturoi este unul dintre ingredientele pe care fiecare bucătărie trebuie să le aibă. Pe lângă faptul că are o aromă unică, are și beneficii puternice pentru sănătate, usturoiul este un membru al familiei cepei care conține un compus puternic de sulf numit alicină.
Alicina din usturoi prezintă o activitate antioxidantă puternică și are capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi dăunători din organism. Nu e de mirare, că usturoiul este folosit într-o mare varietate de produse, inclusiv extracte, uleiuri, pulberi și usturoi proaspăt crud sau gătit.
Usturoiul este, de asemenea, popular pentru a îmbunătăți funcția imunitară și unii cercetători în domeniul cancerului au acordat atenție acestui ingredient. Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de usturoi vă vor spune mai multe despre beneficiile uimitoare ale usturoiului.
Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi crud
Întrebarea este: poți mânca usturoi crud? Usturoiul este de obicei gătit sau folosit sub formă de pulbere. Cu toate acestea, acesta poate fi savurat crud, de asemenea. Când este crud, are o aromă mai puternică și mai înțepătoare, astfel încât să poată fi consumat în siguranță și aduce un plus de savoare felurilor de mâncare în care este încorporat.
Să verificăm aceste beneficii pentru sănătate ale usturoiului crud care te-ar putea surprinde.
Vezi și: Qatar. De ce e bine să te uiți la meciurile de fotbal. Beneficiile uimitoare pe care le vei simți
Îmbunătățirea imunității
Există mai multe studii care arată că usturoiul poate ajuta la scăderea inflamației. În plus, de asemenea, ajută la stimularea funcției imunitare datorită conținutului ridicat de antioxidanți și compuși care conțin sulf numiți alicină, potrivit Dr. Health Benefits.
Reducerea tensiunii arteriale
Pe lângă stimularea sistemului imunitar, compușii activi din usturoi sunt, de asemenea, sunt capabili să reducă tensiunea arterială sau hipertensiunea arterială. De asemenea, ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare cauzate de hipertensiune arterială, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral.
Îmbunătățirea performanței fizice
Dacă vă confruntați frecvent cu oboseală după muncă, atunci puteți consuma usturoi. Usturoiul poate reduce oboseala și îmbunătăți performanța atletică, precum și capacitatea fizică. În antichitate, a fost folosit de muncitori și sportivi olimpici din Grecia antică pentru a-și îmbunătăți performanța fizică.
Detoxifierea metalelor grele din organism
Compușii de sulf din usturoi, în special atunci când este consumat în doze mari, s-au dovedit a lupta împotriva toxicității metalelor grele.
Vezi și: Durerea de cap, factori banali care o pot declanșa. La unii nici nu te-ai fi așteptat
Stabilizarea nivelului de zahăr din sânge
Nivelul glicemiei poate fi redus prin consumul de usturoi atât la persoanele cu, cât și la cele fără diabet. Consumul de usturoi crud este eficient la pacienții diabetici, în special când îl consumă mai mult de 3 luni.
Proprietatea antiinflamatorie în usturoi ajută sângele să curgă mai ușor prin organism. Există unele studii care arată că tensiunea arterială a participantului a fost redusă cu 10% atunci când a consumat suplimente de usturoi.
Reducerea nivelului de colesterol
Nu numai nivelul de zahăr, usturoiul ajută, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol. Ca urmare, reduce, de asemenea, riscul de a avea boli de inimă. Cu toate acestea, scăderea nivelului de colesterol nu se poate face numai prin consumul de usturoi. Nu este instant, deoarece este nevoie de un timp pentru a experimenta beneficiul usturoiului.
Combaterea răcelii și gripei
După cum s-a explicat anterior, consumul de usturoi poate stimula sistemul imunitar. Când sistemul imunitar este întărit, atunci severitatea și durata simptomelor de răceală și gripă pot fi reduse. Chiar dacă nu vă place să consumați usturoi crud, puteți adăuga unele la mese atunci când simțiți că vă paște o răceală.
Vezi și: Laptele, nutrient esențial. Cât și cum ar trebui să îi consumi. Ce se întâmplă dacă bei prea mult
Promovarea oaselor mai puternice
Adăugarea unei doze zilnice de usturoi este utilă pentru a reduce riscul de a face osteoporoză și osteoartrită. Există unele dovezi care arată că consumul de usturoi ar putea ajuta la reducerea pierderii osoase, deoarece crește nivelul de estrogen la femei.
Cu toate acestea, rețineți că consumul de usturoi crud nu este singura modalitate de a avea un impact real asupra densității osoase. Încă mai trebuie să consumați și alte alimente sănătoase, cum ar fi produsele lactate, legumele cu frunze verzi, peștele și nucile.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Planta care scade glicemia și ajută digestia
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Noni, planta tropicală cu beneficii pentru sănătate și piele
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.