Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Ce pățești dacă înghiți sâmburii de la pepenele roșu și ce poți face cu aceștia.
Pepenele roșu este vedeta verii și este adorat de o mulțime de români, fiind răcoritor, dulce și potrivit unora, perfect pentru dietă, pentru că este format din 92% apă.
Cu toate acestea, sunt mulți cei care înghit și semințele, fără să știe ce se întâmplă dacă o faci.
Ei bine, medicii susțin că semințele înghițite nu sunt periculoase, însă cei care o fac se vor lovi de dureri de stomac, din cauza faptului că acestea nu se digeră.
Specialiștii recomandă consumul de ceai din semințe de pepene roșu, deoarece este un excelent diuretic, care ajută la eliminarea nisipului și pietrelor de la rinichi, dar luptă și împotriva paraziţilor intestinali.
Vezi și: Adevărul despre pepene. Cât ar trebui să mâncăm, de fapt: Este destul de ușor să ne înșelam
1. Ia semințele crude din pepene și dă-le într-un blender.
2. Pune-le la fiert, apoi strecoară ceaiul și bea-l ca atare.
În cazul în care nu îți place gustul, adaugă câteva lingurițe din ceai în cafea.
Potrivit American Heart Association, aceste grăsimi sunt utile pentru protejarea împotriva atacului de cord și a accidentului vascular cerebral, precum și pentru scăderea nivelului de colesterol "rău" din sânge.
De asemenea, aceste seminţe mici şi negre conţin citrulină, un antioxidant care este esenţial în combaterea aterosclerozei, a hipertensiunii şi a anginei pectorale.
În compoziţia seminţelor de pepene roşu se mai găsesc vitaminele A, B şi C, magneziu, fier, calciu, mangan şi grăsimi poli şi mononesaturate.
Nu în ultimul rând, seminţele de pepene roşu întăresc muşchiul inimii, îmbunătăţesc memoria şi concentrarea şi redau elasticitatea pielii. În ceea ce priveşte viaţa intimă, seminţele de pepene roşu au puterea de a creşte libidoul şi de a «îmbunătăţi» potenţa bărbaţilor.
Pepene roșu sau pepene galben, marea greșeală pe care o faci. Bilic: Învinge, e mai puțin PERICULOS
"Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate
Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii, zemos și răcoritor, greu îi poți rezista! Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte:
- pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete
- pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.
"Până aici suntem la egalitate.
- La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu.
- Și la conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3g pentru cel roșu. Tocmai aceste fibre împiedică absorția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă- acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g.
Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă.
P. S. Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat- și grăsime mai bună ca în brânză nu există!", a completat ea.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.