Ceaiul care te scapă de insomnie. Este plin de vitamine și minerale
Ceaiul obținut se poate îmbunătăți cu scorțișoară sau miere și poate fi consumat în aceeași zi, dar și în ziua următoare.
Banana este un fruct foarte versatil, deoarece poate fi consumată atât ca atare, ca o gustare, cât și în diverse produse, salată de fructe sau celebra ”banana-bread”, în același timp este eficientă și pentru îngrijirea pielii și a părului.
Cu un conținut bogat de vitamine, minerale și nutrienți, banana este folosită și pentru relaxare, consumată sub formă de ceai, cu sau fără coajă, după preferințe.
Ceaiul de banane, beneficii
Ceaiul de banane se obține din fierberea unei banane, cu sau fără coajă. După fierbere se scoate banana, iar lichidul obținut se consump ca atare. Datorită conținutului generos de fibre, multe persoane optează pentru ceaiul de banană fără coajă. De asemenea, acesta poate fi îmbunătățit cu scorțișoară sau miere pentru un plus de savoare.
Banana este o sursă importantă de antioxidanți hidro-solubili, inclusiv dopamina și gallocatechina, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi și la prevenirea afecțiunilor cronice, cum ar fi bolile de inimă.
Deși bananele sunt în mod natural bogate în vitamina C, ceaiul de banane nu este o sursă bună de acest antioxidant, deoarece este sensibil la căldură și va fi probabil distrus în timpul preparării.
Poate preveni balonarea. Ceaiul de banane are un conținut ridicat de potasiu, un mineral și un electrolit important pentru reglarea echilibrului de lichide, a tensiunii arteriale sănătoase și a contracțiilor musculare.
Alungă insomnia. Ceaiul de banane conține trei nutrienți principali care ajută la îmbunătățirea somnului. Bananele sunt o sursă bună de magneziu și potasiu, care au fost asociate cu un somn bun și de calitate datorită proprietăților de relaxare musculară.
De asemenea, acestea furnizează și puțin triptofan, un aminoacid care este important pentru producerea hormonilor care induc somnul, serotonina și melatonina.
Sărac în zahăr. Ceaiul de banane poate fi un înlocuitor, de succes, al băuturilor dulci. În timpul preparării o cantitate mică din zahăr natural este eliberată în ceai, acesta acționând ca un îndulcitor natural.
Benefic pentru sănătatea inimii. Substanțele nutritive din banane au efecte benefice asupra sănătății inimii. Astfel, ceaiul de banane conține potasiu și magneziu, două elemente asociate cu scăderea tensiunii arteriale, dar și cu reducerea riscului de boli de inimă și de accident vascular cerebral, notează Healthline.
Banane. FOTO: Freepik @KamranAydinov
Ceaiul de banane, mod de preparare
Indiferent că preferați ceaiul de banane cu sau fără coajă, modul de preparare este similar.
Se pune apa pentru 2-3 cești la fiert, se taie banana în felii relativ subțiri, se adaugă peste apa fierbinte. Se reduce căldura și se lasă la fiert pentru 15-20 de minute.
Opțional se adaugă scorțișoară și/sau miere, după preferințe, se scoate banana din ibric și se consumă.
Ceiaul obținut se poate păstra, la rece, pentru 1-2 zile, putând fiind consumat rece sau cald, după preferințe.
Banana, informații nutriționale
Chiar dacă nu sunt informații cu privire la detaliile nutriționale ale ceaiului de banane, conținutul pe care îl are fructul în forma sa proaspătă este suficient pentru a ne face o idee la beneficiile pe care le are acest ceai inedit pentru sănătate.
Bananele conțin o cantitate importantă de fibre și antioxidanți. O sută de grame de banană are:
- calorii 89 (4,5% din Doza Zilnică Recomandată DZR)
- carbohidrați 18% DZR
- proteine 2%
- fibre 7%
- folați 5%
- niacină 4%
- piridoxină (vitamina B6) 28%
- riboflavină 5%
- tiamină 2%
- vitamina A (2%), vitamina C (15%), vitamina E (1%), vitamina K (1%)
- potasiu 8%
- calciu 0,5%, cupru 8%, fier 2%, magneziu 7%, mangan 13%, fosfor 3%, seleniu 2%, zinc 1%, potrivit Nutrition&You.
Bananele, benefice pentru sănătate. Cele pătate luptă împotriva cancerului
Banana, fructul cu un miros aparte, este de departe cea mai rapidă și sănătoasă gustare. Este bogată în antioxidanți, dar și o sursă importantă de energie și de stare de bine.
În cele mai multe cazuri, alegem bananele care au coaja perfectă și galbenă, însă trebuie reținut faptul că atât bananele care sunt încă necoapte, deci verzi, cât și cele care au coaja pătată sunt la fel de bune pentru sănătate.
Bananele verzi sunt bogate în amidon rezistent, care are rolul de a ne feri de o glicemie ridicată, dar și să ne protejeze de bolile specifice colonului, conferind în același timp o stare de sațietate și reducere a rezistenței la insulină.
La extrema cealaltă, bananele cu pete maronii, lucru care arată că sunt foarte coapte, nu trebuie neglijate, deoarece acestea conțin o substanță, denumită TNF-alfa, factorul de necroză tumorală, care are puterea de a lupta împotriva celulelor canceroase.
Pe măsură ce bananele încep să se coacă, petele maronii încep să se formeze pe coaja lor. Cu cât aceste pete sunt mai numeroase, cu atât banana este mai utilă. Citește mai departe AICI.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
