Ceaiul care curăță ficatul. Secretul naturii pentru tuse, răceală și stomac. Pune 5 frunze și lasă-l la fiert 2 minute

Acest ceai este secretul naturii pentru 26 de afecțiuni. De ce poți să începi să-l consumi.
Crude sau în mâncare, acestea sunt adevărate surse de vindecare împotriva mai multor afecțiuni.
Ceea ce este extraordinar la acest fruct este faptul că și frunzele au proprietăți deosebite.
Datorită numeroaselor vitamine conținute în frunzele acestei plante, acestea se folosesc sub formă de infuzie și pentru stările de nervozitate, depresie, agitație, insomnie.
Foto: Freepik
Gutuile sunt printre cele mai bogate fructe ale toamnei, acestea conțin vitaminele B1, B2, B6, E, vitamina C, cupru, calciu, fosfor, sodiu, potasiu.
Toate părțile gutuilor sunt benefice pentru organismul uman, fructele, frunzele și sâmburii.
Așadar, nu ezitați să luați frunze de gutui, care lăsate la uscat fac un ceai excelent pentru diverse afecțiuni.
Studii recente japoneze au arătat că gutuile au substanțe importante antivirale, care au rol important în cazurile de hepatită. Sucul de gutui, dar și gutuile crude sunt cele mai bune pentru tratarea bolilor de ficat și pancreas. Sucul de gutui diluat cu suc de mere este foarte benefic pentru activitatea pancreasului.
Frunzele de gutui au efecte sedative, iar substanțele prezente în frunze și fruct sunt antidepresive.
De asemenea, ceaiul din frunze de gutui, dar și gutuile crude sunt foarte utile în curele de slăbire, deoarece au proprietăți diuretice și depurative.
Așadar, ajută la eliminarea toxinelor din organism și a kilogramelor în plus.
De altfel, toamna este unul dintre cele mai bune anotimpuri pentru slăbit, având atâtea fructe și legume proaspete care ajută la detoxifiere și slăbire.
26 beneficii pentru sănătate ale frunzelor de gutui
Foto: Freepik
1. Ajută la funcționarea corectă și curățarea ficatului.
2. Ajută la relaxarea corpului și reduce stresul.
3. Bun ajutor pentru corzile vocale.
4. Reduce severitatea simptomelor legate de frig.
5. Ameliorează durerea în timpul perioadei menstruale.
6. Reduce diareea, previne indigestia.
7. Este foarte eficient pentru tuse.
8. Bun pentru bronșită.
9. Echilibrează zahărul din sânge.
10. Tratează probleme precum acneea.
11. Previne uscarea ochilor.
12. Permite rinichilor să-și îndeplinească funcțiile într-un mod sănătos.
13. Susține sănătatea digestivă.
14. Proprietăți antiinflamatorii.
15. Susține sistemul imunitar.
16. Ajută la reglarea tensiunii arteriale.
17. Controlul diabetului.
18. Proprietăți antivirale.
19. Protecția cardiovasculară.
20. Stabilizarea nivelurilor de colesterol.
21. Proprietăți anticancerigene.
22. Îmbunătățirea sănătății pielii.
23. Gestionarea greutății.
24. Susținerea sănătății ochilor.
25. Gestionarea alergiilor
26. Proprietăți antibacteriene.
Ce conțin frunzele de gutui și de ce sunt așa de bune pentru sănătate
Frunzele de gutui au beneficii pentru sănătate datorită elementelor sale nutritive.
Foto: Freepik @jcomp
Unele dintre valorile nutriționale conținute în frunza de gutui care contribuie la beneficiile pentru sănătate ale frunzei de gutui sunt:
- Vitamina B1
- Vitamina B2
- Vitamina B3
- Vitamina B6
- Vitamina C
- Fier
- Potasiu
- Calciu
- Magneziu
- Sodiu
- Cupru
- Mangan
Cum se face ceaiul din frunze de gutui?
Pentru cei interesați de ceaiul cu frunze de gutui trebuie menționat că este indicat ca apa să nu fie fierbinte. Când este prea fierbinte își pierde din proprietăți.
- Apă (4 pahare)
- Frunze de gutui (5 bucăți)
Pregătire: Se fierbe 1 litru de apă în primul rând și se adaugă frunze de gutui și se fierbe timp de 2 până la 3 minute.
Lăsați amestecul timp de 5 minute și scurgeți și nu adăugați îndulcitori.
Dacă nu vă place gustul, puteți adăuga puțină miere.
În general, este important să cunoașteți modul corect de utilizare a frunzelor de gutui și să fiți conștienți de posibilele efecte secundare sau contraindicații.
De asemenea, trebuie să aveți grijă să culegeți frunzele din surse sigure și să le pregătiți adecvat înainte de a le utiliza în bucătărie sau în scopuri terapeutice, potrivit Plants Hospital.
Foto: Freepik
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.